Vi kräver Jahn´s rätt till religionsfrihet, och att få stanna i Sverige

För ”Guds skull”
hjälp Jahn ifrån en säker död

Hjälp Jahn!
Jahn är en 18-årig ung pojke tillhörig den förföljda folkgruppen Hazara är född och uppvuxen som flykting i Iran utav afghanska föräldrar och kom till Sverige i oktober 2015. I Iran anses afghaner vara tredje klassens invånare, förnekas skolgång och är ofta tvingade till kriminalitet och tiggeri för att överleva. Sen Jahn kom till Sverige, oktober 2015, så har han, lärt sig språket, anammat sekulära värderingar och avsagt sig sin religiösa tillhörighet. Jahn har därmed gjort sig skyldig till apostasi och lever nu med dödshot troligen även ifrån sin familj samt talibaner som ett resultat därav. Apostasi är enligt många troende en dödssynd, belagt med hårda straff. Jahn har sedan skolstart visat stort intresse i religion och har i samtal och diskussioner ifrågasatt och analyserat Islam. Även i radio offentligt bekänt sin kristna tro. Jahn är idag antagen och går 3årig teknisk gymnasieutbildning.Lever i en svensk familj, har ett stort nätverk och kristet engagemang.
I Jahn´s fall så är en utvisning till Afghanistan ett land han aldrig vistats i och saknar allt vad kontaktnät heter, ingen släkt eller familj, en direkt dödsdom, då Afghanistan både har sett en ökning utav Talibanstyre samt att en annan livsåskådning än islam är belagt med dödsstraff, en fyrfaldig risk; enligt statlig lag, Sharia-domstolar, Talibaner, familj & andra muslimer
Jahn beskriver:
Jag lärde känna ordet religionsfrihet i Sverige och för första gången kände jag att jag hittade mig själv och min tro, när mina tankar fick frihet. Jag kände mig helt som en kristen, dess mer jag lärde om Sverige och reglerna om religionsfrihet, att man kan ha sin religion utan att någon bestämmer, vad ska jag göra, tro på, eller vilka kläder ska jag tar på mig och bestämma över mina tankar och inre övertygelse och inte minst kvinnosynen.
Just nu är jag lycklig i min kristna tro, men jag är livrädd att skickas till Afghanistan, ett helt främmande land utan någon kännedom om landet och utan kontaktnät. Mina föräldrar, om de upptäckte att jag blivit kristen måste de också bejaka min dödsdom. Att ändra sin religion i Afghanistan är olagligt och en stor katastrof, ni vet vad de gör med oss. ”Dödsstraff”
En utvisning av Jahn till Afghanistan
- är ett direkt brott mot Utlänningslagen, Kap. 4, Kap. 12 § 1-2
- samt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, Art. 2.
- avsteg från migrationsverkets egen rapport, Afghanistan-Kristna, apostater och ateister
visar att migrationsverket är väl medvetna om situationen men väljer att inte beakta allvaret.Det är ett tydligt exempel på en systematisk underskattning av riskerna med en icke Islamsk livsåskådning. Denna livsåskådning innebär att apostater⃰ lever under direkta dödshot i sina hemländer samt i viss utsträckning även här i Sverige. Den något lägre risken för apostater i Sverige beror i huvudsak på en statlig rättsapparat som ämnar upprätthålla vår grundlagsskyddade rätt till religionsfrihet.
Ett utvisande av Jahn är ett kryphål i det skydd vi ämnar bistå med.

En människas inre övertygelse är inte Migrationsverkets uppgift att avgöra!
Vi undertecknade vill att Migrationsverket ändrar sitt beslut att utvisa Jahn till ett land där staten och gemene man har laglig rätt att döda honom för att han inte vill ”tro” på deras premisser och där godtyckliga avrättningar av apostater⃰ är vardag.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Bertil Barnefelt lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )