Jag vill ha till en förändring av underhållsbidraget. Så att vi alla ensamstående föräldrar kan få bättre ekonomiska förutsättningar!

1673 kr får jag varje månad för min dotter i underhållsbidrag. Skall räcka till barnomsorg, kläder, fritidsaktiviteter mm. Enligt försäkringskassan. Ja ihop med barnbidraget då. Vi som har barn på heltid vet att det inte räcker på långa vägar! På inte tal om du måste vabba, eller stanna hemma med ditt barn av andra orsaker så du går misste av förlorad inkomst. 

Det är därför som vi som ensamstående föräldrar är utsatta ekonomiskt. Många av oss går back varje månad och i värsta fall kan vi hamna hos kronofogden. Medan våra barns andra förälder lever på som inget hade hänt och inte behöver oroa sig över sin ekonomi varje månad för att få det gå runt! 

 

Detta vill jag förändra! Igenom att få beslutsfattarna att ändra reglerna för hur upplägget för underhållsbidraget skall se ut. Mitt förslag som dom redan gör i våra Skandinaviska grannländer. Är att dom tittar på den betalade förälderns årsinkomst. Samt tar hänsyn till dennes ekonomiska situation. Sen beslutar om ett vis procent som skall dras från deras månad inkomst varje månad från den betalande föräldern. 

Jag föreslår 5-10 procent av månad inkomsten skall betalas ut i underhållbidrag av den betalade föräldern. Istället för det schalbloms kalkyler som försäkringskassan går efter idag! Jag föreslår även att försäkringskassan skall införa en minimum belopp på underhållsbidraget. Men även detta skall höjas! Från dagens belopp. 

 

Så alla ni kära medborgare. Ensamstående föräldrar därute. Skiv under denna namnunderskrift. Så vi får till en förändring. Gör det för dig och ditt/ dina barn! 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Camilla lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...