Ja till sjukvårdsförsäkring i Thailand

Vi är ett flertal föreningar för svenskar boende i Thailand och gemensamt för medlemmarna är att de bor stora delar eller hela året i Thailand. Dessa föreningar försöker på olika sätt övertyga svenska myndigheter om att sjukvården för svenska skattebetalare som bor i eller besöker Thailand skall betalas genom det svenska hälso- och sjukvårdssystemet eftersom vi alla betalar skatt (Sink-skatt eller normal skatt) i Sverige. Idag betalas bara sjukvården från Sverige om man bor i ett EU-land eller i ett av de fåtal konventionsländerna.

Dessutom drabbas Thailands sjukvårdssystem av ökade kostnader då många oförsäkrade svenskar inte har medel att till fullo betala den vård som erhållits. Mer information finns i artikeln http://scandasia.com/uninsured-foreigners-burdens-thai-public-hospitals/

Det fanns en statlig utredning som heter Svensk social trygghet i en internationell värld som fick utökade direktiv under 2015 (dir. 2014:109), S 2014:17. Denna utredning arbetade tom den 31 januari 2017,  utredningens uppdrag . Utredningens förslag finns nu tillgängligt SOU 2017 5 Svensk social trygghet i en globaliserad värld, Del 1 av 2 samt Del 2 av 2.

SAMS (Samorganisationen för svenskföreningar i Thailand för Ja till sjukvårdsförsäkring) har nu skickat in sitt remissvar på utredningen "Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5)". Remissvaret med bilagor finns tillgängligt via följande länk: https://www.dropbox.com/sh/vbwhapd1g6o2rgt/AAAexDNiq1KZc3kfuIh-D0f-a?dl=0

Vi vill hemskt gärna att ni stöder oss genom denna namninsamling. Även om ni idag inte bor i Thailand men kanske har en önskan att flytta hit senare i livet och om ni då vet att er sjukvården kommer att betalas utan dyra privata försäkringar som ofta har stora begränsningar.

Vi ser gärna att ni också går med i Facebook-gruppen  Ja till sjukvårdsförsäkring i Thailand .

Tack på förhand.

Föreningarna

Svenskar i Udon Thani, Kjell Nyström, kjell.nystrom@gmail.com

Svenskar i Hua Hin ( http://www.svenskforeningenhuahin.se/ ),Lars Olof Fagerström, larsolof50@gmail.com

Svenskar på Phuket, Bo Jonsson, bojon75@gmail.com

Scandinavian Expats Pattaya Club ( www.vikingpattaya.com )

Scandinavian Society Siam ( sss.or.th/ )

GLÖM INTE ATT BEKRÄFTA ER UNDERSKRIFT I UTSÄNT MEJL. KAN HA HAMNAT I SKRÄPPORT-MAPPEN.

=============================================================

Ett antal personer, mig inkluderat, har skickat brev till olika makthavare och uttryckt sina synpunkter på avsaknad av sjukvårdsförsäkring för skattebetalare utanför EU/EES samt synpunkter på den föreslagna höjningen på 25% av SINK.

Får jag be er alla som skriver under att också skicka e-mail eller brev till politiker, beslutsfattare, organisationer och andra som ni tror kan påverka och besluta i dessa frågor.

Exempel på brev finner ni via följande länk https://www.dropbox.com/sh/i4vr7kc1uz9mi2s/AABHxaYebfx45fZcnAabENXwa?dl=0

Där finns också en fil med de e-meiladresser som tidigare brevskrivare använt.

Glöm inte att avsluta era brev med namn, adress, telefon, e-mail adress eller annan kontaktinformation annars är det risk att det hamnar i papperskorgen hos mottagaren.

Hör av er till mig om ni inte kommer åt mappen och de exempel som finns där.

Om ni skickar ett brev, kopiera mig (kjell.nystrom@gmail.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Kjell Nyström lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...