Isolera Stockholm Nu!

Stockholm är den region som hitttills har överlägset flest fall av COVID-19. 

I Sverige 200403 hade Stockholm 42% av alla COVID-19 fall och 57% av alla alla COVID-19 dödsfall.  

https://platz.se/coronavirus/?fbclid=IwAR2UMmACWpNmYeONsLpSlRjtTbcg3mxbDSBX7rF14h8GVRGeMAYBjTnMlzQ

 Skärmavbild_2020-04-03_kl._01_.22_.43_2.png

Skärmavbild_2020-04-03_kl._01_.31_.03_2.png

Invånarna i Stockholm, som är Sveriges epicentrum för COVID-19 spridningen, tillåts åka fritt in och ut ur länet så att smittan sprids i hela landet. 

Inom de närmsta dagarna väntas IVA platserna i Stockholm att ta slut:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BRK34E/sa-ska-stockholm-hantera-overfulla-sjukhus--om-en-vecka?fbclid=IwAR0kduBdfDiTOwNL7Dzl_uMAzxsiq8wvKaWQXCKOVAXRhBhmVCGRX4btc0g

https://www.dn.se/sthlm/interna-larmet-intensivvardsplatser-kan-snart-vara-slut/?fbclid=IwAR1YK6ijMQVjmIaquTy_YQQ_zrkPsoAc3brSd8xAJAiDbNXcUjYNRQepQIU

När sjukvården blir överbelastad kommer alla patietner inte att kunna få den vård de behöver för att överleva. Detta innebär att tusentals personer som normalt skulle ha överlevt kommer att dö. Exempelvis kommer det inte att finnas tillräckligt med respiratorer för alla som hade behövt en för att överleva.  

Sverige är bland de länder i Euopa som har minst santal IVA platser per 100 000 invånare (https://link.springer.com/article/10.1007/s00134-012-2627-8?fbclid=IwAR1LqbDMdCdAYIj-uEQ8K_mnFyUrfgxpC4VlkVcUbJEWDPT9bnGbF5xjT7A#Tab2). Samtidigt är Sverige det land i Europa som har de mest liberala reglerna kring social distansering. Dessa två faktorer kommer tillsammans att leda till att tusentals personer kommer att dö i onödan, då de sannolikt skulle ha överlevt med utökade regler kring social distansering, ökad provtagning med isolering samt fler IVA-platser. 

Stockholm är den region som har både flest COVID-19 fall och dödsfall.
 
Om det kan förhindras att flera regioner överbelastas samtidigt, kan andra regioner bistå Stockholm med personal, materiel och respiratorer. Detta blir dock omöjligt om flera regioner krisar samtidigt.
 
En isolering av Stockholm skulle kunna minska spridningen i resten av landet. Om inte spridningen i resten av landet minskar, kommer många sjuhus bli överbelagda på ett liknande sätt som Stockholm nu håller på att bli. Sker detta kommer ingen region att varken kunna hjälpa sig själva eller Stockholm.
 
 
 

Stoppa bil, tåg och flyg-trafiken till och från Stockholm samt tillåt endast de som kan bevisa synnerliga skäl att passera och hjälp på så sätt både Stockholm och övriga Sverige!

Synnerliga skäl är arbete inom samhällsbärande tjänster (personer med icke samhällsbärande yrken stannar hemma med av staten betalad lön) , transport av mat och förnödenheter, transport av sjukvårdsmaterial och sjukvårdspersonal, transport av patienter samt transport av person som skall hälsa på en svårt sjuk nära anhörig och kan uppvisa intyg som styrker detta från sjukvården. 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Emelie Widén kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...