Inför ett svenskt förbud mot engångsplast

Vi kräver ett förbud mot engångsartiklar i plast så som engångbestick, glas och påsar som lämnas ut till kunder på caféer, restauranger och i affärer. Liknande åtgärder har gjorts i Frankrike, Indien och Kina och nu är det Sveriges tur att återigen gå i det främre ledet.


De åtgärder vi har sett från regeringens sida så som en förordning med informationskrav på plastbärkassens negativa påverkan på miljön är inte tillräckliga. Människor vet redan om de negativa effekterna av att använda plast, men när inte alternativ finns väljer kunden likväl plastpåsen. Ett förbud skulle sporra näringslivet att hitta nya lösningar som bättre gynnar oss alla. 

Plasten i haven är ett akut problem. De plastbestick som vi äter vår lunch med förblir kvar i naturen i hundratals år om den inte tas om hand på rätt sätt. Ge våra barn en anledning att känna tilltro! 

Initiativet startade i Facebook-gruppen "Plastbanta" med 14 000 medlemmar.


Filippa Werner Sellbjer    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling


ELLER

Din e-postadress kommer inte att publiceras på vår webbplats. Insamlingens upphovsman kommer dock att se alla upplysningar du lämnar på detta formulär.

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Facebook