Hjälp oss rädda familjen Gazaryan!

Vem kunde tro att vårt Sverige kunde ta ett sånt hemskt beslut... att skicka ut en familj som har bott här i 5 år, med en mamma som jobbade inom sjukvården och barn med toppbetyg och drömmar om en framtid?

Det hände denna måndagmorgon ca 7:30, när polisen tvångsomhändertog familjen Gazaryan från deras hem, och bestämde för att skicka ut de från landet. Men frågan är, hur ska de tackla alla hinder i ett främmande land när de har anpassat sig att leva resten av sina liv i Sverige? 

Tänk er att en 17 åring säger att hon upplever smärtor i kroppen bara för att kunna försörja sin familj genom att arbeta från morgon till kväll. Dessutom så var de väldigt engagerade elever som gjorde allt de kunde även fast de inte får CSN. Säg till mig helt ärligt nu, hur många skulle kunna göra detta frivilligt utan att vara engagerad? Svaret är ingen! Detta är ett bevis på att dessa ungdomar väljer sin framtiden före pengar, de kämpade mycket även fast de förlorade mycket förra året . De fick uppgifter från olika lärare genom mejl och skötte sig utmärkt. 

(Ny info)

Vi har nu fått reda på att familjen Gazaryan brfinner sig i Armenien, utan att ha någostans att ta vägen och utan prengar för att ens kunna köpa mat. Men detta betyder inte att vi ger upp, det nu vi ska vara starkare och försätta ännu mer med namninsamling. Familjen har varit fast på flygplatsen i Armenien och att vi har haft kontakt med de under kvällen den 21/11.

Familjemedlemmarna satt häktade i olika rum och i över åtta timmar och blev behandlade som de vore kriminella. Vi måste visa det svenska folket hur myndigheterna agerar, vi måste försöka göra skillnad och få våra röster hörda. Det är inte första gången något sånt här händer  och familjen Gaxaryan är bara ett exempel av månaga andra. Ni som bor i Gävle snälla försök och delta i våran demostration som kommer ske Torsdag den 23/11 klockan 17:30 på stora torget. 

Snälla förstå att era namn kan göra skillnad, TACK!