Hjälp David och Donald stanna i Sverige

Här är en video där bröderna berättar sin historia: https://vimeo.com/565597654/d1df9b2505

Maila gärna Migrationsverket@migrationsverket.se med texten "låt David och Donald Beqiri stanna i Sverige, de går mot en säker död om de utvisas till Albanien". 

Donald och David Beqiri har varit i Sverige i över 6 år. Nu riskerar de att bli utkastade till deras ursprungsland Albanien. David är 18 år gammal och Donald är 16 och är här utan sina föräldrar. Pojkarna har klippt alla band med Albanien och därav deras föräldrar, för att undvika att bli mördade, eftersom David och Donalds släkt har hamnat i blodsfejd med Albansk maffia.   

Pojkarna går i gymnasiet här i Sverige och har anpassat sig till det svenska samhället. Trots detta, så är det sagt att pojkarna kommer att bli utkastade från Sverige i sommar, och detta skulle sätta deras liv i en väldigt stor fara. Detta får absolut inte ske. 

Texten under är en översättning av ett nyhetsreportage som berättar om hur brödernas farbror blir mördad, vilket visar på hur allvarlig situationen är för bröderna då de hade riskerat deras liv om de åkte tillbaka till Albanien. 

Här är en länk till reportaget, följt av en översättande beskrivning. 

https://www.youtube.com/watch?v=ugJaJ2FapXI&list=PLT9MMPN8DLkUxvDJDM9DhJYe7JifA1CDd&index=2&t=45s 

Översättningen: Reportaget visar avrättningen och mordet på Saimir Beqiri som är farbroder till David och Donald Beqiri. Händelsen inträffade 11 april 2016, då farbrodern Saimir Beqiri mördades i Elbasan i Albanien. I videon tar man även upp ett tidigare mord på brodern och farbrodern Gentijen Beqiri den 15 augusti 2012. Den 11 april 2016 när Saimir Beqiri är på väg till arbetet så gör han ett snabbt stopp på en bensinstation. Då ser han en svart bil kör upp från andra sidan och en maskerad person hoppar ut ur bilen med en pistol som har ljuddämpare. Mördaren siktar vapnet mot Saimir Beqiri (SB) som avlider. Tv-reportern informerar att SB inte är i en pågående konflikt utan att denna händelse är ett planerat mord på SB. Under avrättningen av SB kan man se att sju skott avlossades mot SB. Ungefär ett år senare efter avrättningen av SB, juni 2017 skedde en ny skottlossning mot familjen Beqiri och de två andra bröderna (då är David och Donalds far en måltavla). De blev ”bara” skottskadade vid denna skottlossning mot dem. David och Donald Beqiri tog sin tillflykt till Sverige för att även de hotas av ”ligan” som har skadat och mördat deras släktingar. David och Donald hotas nu att bli inblandade i detta blodrelaterade familjeproblem, som de inte har med att göra. De riskerar att bli mördade då ’ligan” söker blodshämnd på familjen. Alla i familjen Beqiri jagas just nu och det är bara döden som gäller för alla sönerna Beqiri.

 

Skriv under denna namninsamling för att försöka hjälpa bröderna att få stanna i Sverige. Glöm inte att bekräfta er underskrift i mailet ni får när ni skickat in den!

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Daniel Hansen lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...