Hets mot folkgrupp att bränna heliga skrifter!

I Sverige har vi yttrandefrihet och får därför demonstrera. Vi som startar denna namninsamling vill dock att det skall bli olagligt att bränna heliga skrifter för att visa sitt motstånd mot en religion på demonstrationer och i alla sammanhang. Vill man uttrycka missnöje kan man göra det, men man måste behålla en respektfull ton. Att bränna en helig skrift, varesig det är en koran eller bibel är inte respektfullt då dessa skrifter faktiskt är ett symboliskt föremål för de som är troende. Själva skriften symboliserar hela religionen och dess människor och att då bränna upp denna bör ses som hets mot folkgrupp.

I lagen under 16 kap. 8 § beskrivs hets mot folkgrupp såhär:

”Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning”.

Det är uppenbart när man läser lagen, att bränna symboliska skrifter måste vara olagligt. Eftersom det är nedsättande mot en grupp av personer med anspelning på trosbekännelse.

Dela gärna med folk du känner och be dem skriva på. Ju fler underskrifter vi har desto större chans att riksdagen kollar på förslaget!


Respekt och demokrati    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Respekt och demokrati lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...