Hemmasittarupproret / allas rätt till utbildning


  1. Det finns inget mysigt eller frivilligt med att vara ”hemmasittare” . Över 5500 barn lever i ett påtvingat utanförskap med sysslolösa dagar som präglas av ångest och ensamhet . De har ofta pressats för hårt av skola och kommun till de kraschat både fysiskt och  psyskisk . Sverige och sveriges kommuner sviker sina mest utsatta och sköra elever som ofta finns inom autism spektrat eller andra npf diagnoser . Beslutsfattare är inte utbildade i hur dessa människor reagerar på stress och förändringar mm. Alla människor ska ha rätt till en utbildning få vara en del av samhället och känna gemenskap . Kommunerna har det yttersta ansvaret för sina invånare . Vad gör då kommunerna ? anpassar? Nej , oftast inte .. de offrar  sina elevers hälsa och framtid för att de envisas med att stoppa in dom i färdiga mallar där inte alla passar in . Hemmasittarna ökar varje år . I år finns flera tusen barn som vill men inte får vara med att sjunga ”Den blomstertid nu kommer” med sina klasskompisar .För syns du inte så finns du inte !!!.. Hjälp oss synliggöra hemmasittarna och få kommunerna att ta sitt ansvar . Skriv under och dela ! F9B3CAB7-6F7A-489F-9A9E-3A333B4B2A74.png

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Nathea Anemyr lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )