Stoppa Korridor Mölnlycke!

Vi vill stoppa Regeringens och Trafikverkets planer på att - genom Korridor Mölnlycke - förstöra bostadsområden och skövla natur för att bygga en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås via Landvetter flygplats. Det kommer innebära 8 tåg i timman i vardera riktningen, alltså 16 tåg i timman. 

Under tio års tid då tunneln byggs kommer det köras, skövlas och sprängas i skog och mark, och vi som bor nära kommer antingen få acceptera att det sprängs under, eller bara ett par hundra meter från våra bostadshus, eller så kommer vi att tvångsförfyttas. 

Hundratals människor kommer för alltid få sin boendemiljö raserad, och naturen kommer aldrig återhämta sig. Om förslaget drivs igenom kommer vi tvingas leva med konstanta vibrationer och buller i våra hem. Tåg som kommer ut ur en tunnel åstadkommer en plötslig och hög ljudbang, som kommer fortplanta sig längs hela dalgången. Värdet på bostäder riskerar att rasa. Det kommer vara slut på skogspromenader, barnen kommer inte kunna springa fritt och bygga kojor, och fåglarna kommer inte längre kvittra på morgonkvisten.

Behöver vi verkligen höghastighetståg för otroligt höga kostnader (nuvarande budget ligger på 295 miljarder) och som skapar nya avsevärda miljöproblem? Dessutom finns det alternativ som har mycket mindre miljöpåverkan, och som inte drabbar i närheten av så många människor:

  • Bygg ut och modernisera befintliga tågförbindelser
  • Bygg bort dagens flaskhalsar
  • Bygg järnväg utmed motorvägar
  • Satsa på miljövänliga fordon

Låt inte politikerna driva igenom ett prestigebygge som går emot miljöbalken, gynnar väldigt få, men där väldigt många, både människor och natur, måste betala ett väldigt högt pris. 

Skriv under nu!


Hanna Gisslin Vega - Stoppa Korridor Mölnlycke    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Hanna Gisslin Vega - Stoppa Korridor Mölnlycke kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...