Ge polisen laglig rätt att drogkontrollera förare i trafiken

Olycka_karlskoga_dorgmistanke_lastbil.jpg

 

14 298 brott av rattfylleri under påverkan av narkotika anmäldes under 2018, det är en ökning med ungefär 500 brott jämfört med 2017. Det visar preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet.

Den svenska polisen får inte göra rutinmässiga drogkontroller utan föregående misstanke.
– Innan polisen får ta med en misstänkt drograttfyllerist för blodprovstagning, måste det finnas en tillräckligt stark misstanke. Det får man genom att göra en så kallad ögonundersökning.
– I våra nordiska grannländer har man kompletterat lagstiftningen med möjligheten att använda salivbaserade screeningsinstrument för narkotika. Instrumenten får användas utan föregående misstanke.

Håller du med oss om att den svenska polisen bör få motsvarande möjlighet att göra drogkontroller vid vägkanten? Skriv under namninsamlingen


MHF - Ingen ska dö av rattfylleri    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att MHF - Ingen ska dö av rattfylleri överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...