Gång och cykelbana Kärna-Kornhall, för allas säkerhet!

En Gång och cykelbana sträckan Kärna-Kornhall behöver anläggas, för att våra barn skall kunna röra sig fritt mellan bostad, skola och fritidsaktiviteter utan att känna sig otrygga och frukta för sitt liv.  
Det finns just nu en namninsamling för GC sträckan Kärna-Kovikshamn/Vedhall, denna insamling är en kompletterande sträcka. 

Kärna med omnejd har expanderat med ett flertal nya bostadsområden och småhus de senaste åren. Fantastiskt kul att landsbygden börjar utvecklas och leva. Men arbetet med trafiksäkerheten ligger ljusår bakom lika så kollektivtrafiken. 
Att ta sig sträckan mellan Kärna - Kornhall med buss är mer eller mindre omöjligt största tiden på dygnet. Att gå och cykla på en landsväg med hastighetsskyltar 70 km/h utan väggren, gatubelysning eller möjlighet att undvika just denna hårt trafikerade väg är förenat med livsfara för vuxna men framförallt för våra barn! Sträckan är hårt trafikerad då den leder till Kornhalls färja som är den närmsta vägen att köra för att ta sig till Hisingen och vidare in mot Göteborg. 
Jag tror jag talar för varenda en utav oss som har barn längst denna sträcka när jag säger "jag kommer aldrig låta mitt barn gå ett steg själv på denna vägen!" Själv går man där i absoluta nödfall med ögon i nacken och hjärtat i halsgropen. 

Vad gör man istället? Jo skjutsar och kör fram och tillbaka med bil till allt, alla tider på dygnet. Istället för att låta våra barn aktiveras, motioneras och utvecklas. Bilen används till vart enda litet ärende där man skulle kunna välja ett bättre alternativ så som cykel. Det bli fel åt alla håll, även miljöpåverkan. 

Med en gång och cykelbana på denna sträcka hade en rad möjligheter öppnats upp för oss som bor här. Att man i säkerhet kan gå eller cykla ner till Kornhalls färja och därifrån ta sig vidare in mot stan med buss större delen utav dygnet än vad som är möjligt nu. Detta utan att vara rädd för sitt liv. Att på ett säkert sätt kunna ta sig mot Kärna till skolan eller livsmedelsaffär utan att starta bilen. 

Något måste göras och det NU. För det handlar inte längre OM utan NÄR vi har en dödsolycka på denna sträckan. 
Fortsätt utveckla landsbygden med nybyggnationer men glöm inte bort ALLAS säkerhet på vägen! 

Namninsamlingen kommer skickas till Kungälv kommun och Trafikverket. Låt oss påverka tillsammans! 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Rebecka Nilsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook