Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

377F34BC-7040-4F38-9984-98A0C1402194.png

SVERIGE PLANERAR TVÅNGSUTVISA ETT 60-TAL UNGA FRÅN FÖRVAREN DEN 12 NOV, VARAV DE FLESTA HAR ASYLSKÄl, TILL VÄRLDENS ABSOLUT FARLIGASTE LAND, AFGHANISTAN 

Yahya Aliyar är en av dem. Han är medgrundare till Ung i Sverige och kämpar nu från förvar för att få stopp på utvisningar med tvång till ett land i fullt krig. För att hans bröder och systrar skall få en rättssäker asylprövning enligt lag och FNs och EUs konventioner om mänskliga rättigheter.Många av dem som nu hotas av utvisning, kom som barn och har gått i skola i Sverige i minst fyra år.

Vi protesterar. Ingen ska utvisas till världens absolut dödligaste land. Inte Yahya. Ingen annan!

Tisdag 12 november planerar Sverige en stor gruppdeportation i ett chartrat flygplan från Arlanda till Kabul.

Vi vägrar acceptera att Sverige kringgår FNs konventioner, genom ett samarbetsavtal med Afghanistan som medger tvångsutvisningar i utbyte mot bistånd.

I Sverige väntar nu över 7000 personer på att utvisas till Afghanistan enligt Migrationsverket. Över 1000 av dem är barn.
Bland många, även FNs statistik, visar Global Peace Index att Afghanistan är världens dödligaste land sedan 2018. Och kriget eskalerar. Våldet ökar. Bl a ökade antalet civila offer med 42 procent enligt SIGAR (USAs org) och FN under tredje kvartalet 20019 i Afghanistan. Civilbefolkningen har utsatts för ca 40 flygräder per dag.

INGEN ska utvisas till Afghanistan nu! Inte Yahia, INGEN! Han är talesperson för dem inne i förvaren. Där ingen kan göra sin röst hörd. De har inte begått brott. De har flytt. De har sökt asyl undan krig, våld och förföljelse.

RIV SAMFÖRSTÅNDSAVTALET MED AFGHANISTAN. Gör en korrekt analys av säkerhetsläget i landet. INGEN SKA UTVISAS MED TVÅNG TILL KRIG!

land.http://visionofhumanity.org/indexes/global-peace-index/ FNs UNAMA: Antalet civila skadade ökar. https://unama.unmissions.org/civilian-casualties-afghanistan-spike-record-high-levels-%E2%80%93-un-report. SIGAR: 42 procents ökning av civila offer, skadade och dödade, under tredje kvartalet i Afghanistan https://tolonews.com/index.php/afghanistan/sigar-reports-high-number-civilian-casualties-afghanistan

#stoppautvisningarna #SaveHumanRights
Global Peace Index – Vision of Humanity
Global peacefulness improves for the first time in five years, but the world continues to be less peaceful than a decade ago
visionofhumanity.org

 

Skriv under och dela!🙏🏼❤️

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Ung i Sverige kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...