FÖRSÄMRA INTE DET SVENSKA SKOLNÄTET

Quoted post

Merja

#7 Oppilaat hyötyvät muutoksesta -opettajat huolissaan työpaikoistaan

2012-03-26 16:30

Toivon lisäinformaatiota tänne lasten näkökulmasta tarkastellen mistä asiassa on kyse. Tiedän mm. Drumsö Lågstadieskolan opettajien olevan erittäin huolissaan pienenevistä tuntiresursseistaan. Mitä olen tässä vaiheessa lukenut, on kyse lasten oppimista edistävästä kehittämistyöstä. Yhteiskuntamme muuttuu, myös Helsingin ruotsinkielisen koululaitoksen tulee muuttua.

Helsingin tulee tarjota ruotsinkielisille oppilaille samat erikoislinjat kielissä, matemaattisissa ja taideaineissa kuin suomenkielisille oppilaille. Kyse on siis myös lasten tasa-arvoistamisesta ja oikeudenmukaisuudesta. Kertoisiko joku miten edellä mainitut linjat toteutetaan (kustannustehokkaasti) muutoin kuin Opetusviraston ehdotuksen mukaisesti.

Svar

Äitee

#11 Re: Oppilaat hyötyvät muutoksesta -opettajat huolissaan työpaikoistaan

2012-03-26 18:56:31

#7: Merja - Oppilaat hyötyvät muutoksesta -opettajat huolissaan työpaikoistaan 

Oppilaat hyötyvät kyllä enemmän lyhyemmästä ja turvallisemmasta koulumatkasta ja tutuista opettajista. Mitä tasa-arvoa saati oikeudenmukaisuutta siinäkin on, että omalla alueellamme tarjotaan suomenkielistä opetusta 1-9 luokkaan, mutta ruotsinkielistä vaan 1-6 luokkaan asti ja sitäkin ollaan nyt kaventamassa entisestään 1-2 vuodella. Varhaisempaa heräämistä ja liikenneruuhkiin joutumista on turha perustella oppilaan hyödyillä. Kertoisiko kirjoittaja kumpikohan tässä on määräävämpää: tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus vai se kustannustehokkuus lasten asioista päätettäessä? Katkaistaanko ensin määrärahat ja sitten keksitään kivat perustelut. Alentavaa.