Rädda Sälens skola

Quoted post


Gäst

#27

2015-10-08 09:04

Att kommunens ekonomi är usel och att besparingar behöver göras råder det väl inget tvivel om, men att man som kommunen nu själva promotar att öka inflyttningen känns det inte som ett smart drag att ta bort argumentet som tex närhet till skola. Vilket jag tror kan vara en anledning till varför man väljer exempelvis Sälen som ny bostadsort. 

Endast 22 kommuner i Sverige har 75 kommunalanställda per 1000 invånare eller färre, i Solna är det 45 kommunalanställda per 1000 invånare och i vår kommun ligger antalet anställda på hela 105 kommunalanställda per 1000 invånare. Så börja rensningen där istället, så kanske vi slipper bussa kommunens barn.

Svar

Nyinflyttad som ångrar beslutet

#30 Re:

2015-10-08 17:03:21

#27: -  

Ska vi rensa så ska vi rensa på kommunkontoret. Vad gör de som är ditröstade mer än att fatta tokiga beslut och ser till sin egen plånbok? Enda kommunen i länet som har tokiga pensionsavtal kvar för politiker. Bort med dem. Personalen som arbetar med äldre kan få en eloge med högre löner om politikerna inte hade så höga löner, men de beslutar väl själva sin lön.      Satsa på skolan och barnen för det är de som är vår framtid. Låt inte barnen lida med ännu längre dagar än de har genom att låta dem transporteras långa sträckor. Det kommer att straffa sig i framtiden med dåliga kunskaper och fysiskt lidande som vi som vuxna har ansvar för här och nu. Skolan är livsnerven i varenda by och måste finnas om inflyttningen ska öka, det måste väl varenda människa förstå. Var rädd om barnen, respektera dem. Låt alla byskolor vara kvar.