Bojkott av Hisingens Zoomarknad

Quoted post


Gäst

#12

2015-08-06 20:38

Alla djur oavsett art ska ges möjighet att leva ett bra liv med de förutsättnignar som krävs för att djuret ska må bra på alla plan. Om det, som här i Zoo-affären ges helt felaktiga råd utifrån djurens behov är det en katastrof :(

Svar

Irene Lis

#54 Re:

2015-08-07 13:08:01

#12: -  

 Ja det är verkligen en katastrof för det lilla marsvinet. I vårt samhälle syns våra katter, hundar och hästar men vem ser det misskötta marsvinet; instängd i sin bur och buren ställd långt in i ett hörn i ett barnrum eller ännu värre (vilket inte är ovanligt) i tvättstuga eller garage.

När någon ser långa klor på din hund eller pälstovor på en långhårig katt så skäms du och gör nåt åt det. Marsvinet med klor som blivit krulliga så att marsvinet inte kan gå - vem ser och påpekar det? oftast ingen.

De marsvin vi tar in i omplaceringen har ofta talat om marsvin en enda gång, vid köpet. Sen förutsätter en att det ska flyta på och det som sades vid köpet är följaktligen den enda källan till kunskap. Det är jätteviktigt att den är rätt och även att den uppmanar till att lära sig längs vägen.