Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Quoted post


Gäst

#1400 Re: Re:

2014-10-28 16:02

#1399: Hittekatter.iFokus.se - Re:  

 Nä de är klart de inte fungerar med avlivning! Det fylls ju på med mer hemlösa katter än va det hinner avlivas. Skulle dom som tar sig en sommarkatt avliva dom istället för att dumpa av dom på gatan då hade det väl inte varit nå problem.

En död katt lider inte. Nu är det ju så att jag värdesätter inte en katts liv med en människa, en katt är ju ingen förnuftsvarelse som vi människor. Den är inte medveten om sin egen dödlighet. men om den helt plötslig bara lämnas att klara sig själv då lider den nog skulle jag tro.

Svar

Hittekatter.iFokus.se

#1403 Re: Re: Re:

2014-10-30 17:03:55

#1400: - Re: Re:  

 Du svarar på vårt tidigare inlägg med följande: "Nä de är klart de inte fungerar med avlivning! Det fylls ju på med mer hemlösa katter än va det hinner avlivas. Skulle dom som tar sig en sommarkatt avliva dom istället för att dumpa av dom på gatan då hade det väl inte varit nå problem.

En död katt lider inte. Nu är det ju så att jag värdesätter inte en katts liv med en människa, en katt är ju ingen förnuftsvarelse som vi människor. Den är inte medveten om sin egen dödlighet. men om den helt plötslig bara lämnas att klara sig själv då lider den nog skulle jag tro".

Vårt följdsvar får du här: Tanken är ju att vi ska komma vidare och inte fortsätta trampa i det där gamla tjatiga ekorrhjulet år ut och år in, decenium efter decenium, århundrade efter århundrande. Det handlar helt enkelt om att få dig och andra att sluta upp med att se katter som slit och släng varor som ni tar död på eller slänger ut när den söta kattungen vuxit upp och ni töttnat på den. Du måste förstå att din avlivningsromantik INTE är lösningen på de här problemen. Istället måste du och alla andra som inte tar katters liv på allvar avstå från att bli kattägare. Kattens status måste höjas och vi måste ta till modernare metoder från andra mer framsynta länder som kommit längre. Att sopa problemet under mattan löser ingenting utan förvärrar istället. Du verkar lite dubbel här då du å ena sidan håller med oss om att avlivning inte fungera men å andra sidan verkar tycka det är helt okey att folk skaffar sommarkatter bara de tar död på dem när de tröttnar. 

Sedan är det svårt att begripa ditt försvar för clichén "en död katt lider inte" som du älskar att svänga dig med. 

Vi skrev: "Sedan är det ganska tröttsamt och tjatigt det där argumentet att en död katt inte lider som du försvarar dig med. Med den romantiska synen på döden skulle vi väl alla dö för att slippa ifrån allt som vi skulle kunna lida av i framtiden. Samtidigt som vi går miste om själva livet. Det gäller även för katterna som du vill ta livet av. Det går att hitta lösningar på hittekattsproblematiken utan dessa massavlivningar om man jobbar med lite nytänk där flera olika faktorer samverkar. Framförallt - vilket denna namninsamling handlar om - använder pengar på ett bättre sätt"

Där du försvar ditt användande av den utslitna clichen med följande märkliga formuleringar: "Nu är det ju så att jag värdesätter inte en katts liv med en människa, en katt är ju ingen förnuftsvarelse som vi människor. Den är inte medveten om sin egen dödlighet"..

Med en sådan syn är det bara att hoppas på att du inte skaffar sig katt. Satsa istället på materiella ting. Det blir bäst för alla. 

 
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...