Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Quoted post

Förbannad kattägare och omplaceringshem

#1336 "Fullständigt vanvettigt att avliva hemlösa katter" Jasså?

2014-09-01 11:59

Jag ser flertalet artiklar av och till om överfulla katthem och bristen på omplaceringshem för katter i tidningar till och från.

Så vad ska "tjänstemännen" göra när katthemmen är fulla? Fylla på med mer katter och genom de sänka välmåendet för alla katter där? Släppa ut dem igen så de far illa, svälter m.m.?

Min tro, är att okunskapen från dessa tjänstemän är medveten. De vill nog inte avliva, men har inget val då de inte finns plats att vårda och ta hand om ALLA hemlösa katter vi MÄNNISKOR oansvarligt tar åt oss och inte bryr oss om sedan (självfallet kommer de hemlösa katter som sprungit bort, men större delen är övergivna katter).

Istället för att gnälla på tjänstemännen som avlivar för många katter för era skattepengar.
- Satsa istället egen kraft på att STÖDJA katthem och själva vara omplaceringshem.
- Satsa också på att öka medvetenheten bland vanligt folk, att inte överge katter(ökad kontroll på ägare och böter kanske?)

Så kommer inte så många katter heller BEHÖVA avlivas.


PS:Skattepengarna går till deras löner och finns ökade möjligheter för omplaceringar och mindre övergivna katter, så kan dessa tjänstemän gör alla de andra uppgifter de har i sin tjänst istället.

Svar

Hittekatter.iFokus.se

#1340 Re: "Fullständigt vanvettigt att avliva hemlösa katter" Jasså?

2014-09-01 20:58:30

#1336: Förbannad kattägare och omplaceringshem - "Fullständigt vanvettigt att avliva hemlösa katter" Jasså? 

 Citerar det du skrev: "Jag ser flertalet artiklar av och till om överfulla katthem och bristen på omplaceringshem för katter i tidningar till och från.Så vad ska "tjänstemännen" göra när katthemmen är fulla? Fylla på med mer katter och genom de sänka välmåendet för alla katter där? Släppa ut dem igen så de far illa, svälter m.m.?Min tro, är att okunskapen från dessa tjänstemän är medveten. De vill nog inte avliva, men har inget val då de inte finns plats att vårda och ta hand om ALLA hemlösa katter vi MÄNNISKOR oansvarligt tar åt oss och inte bryr oss om sedan (självfallet kommer de hemlösa katter som sprungit bort, men större delen är övergivna katter).Istället för att gnälla på tjänstemännen som avlivar för många katter för era skattepengar.- Satsa istället egen kraft på att STÖDJA katthem och själva vara omplaceringshem.- Satsa också på att öka medvetenheten bland vanligt folk, att inte överge katter(ökad kontroll på ägare och böter kanske?)Så kommer inte så många katter heller BEHÖVA avlivas.PS:Skattepengarna går till deras löner och finns ökade möjligheter för omplaceringar och mindre övergivna katter, så kan dessa tjänstemän gör alla de andra uppgifter de har i sin tjänst istället".

Nu handlar inte detta om att tjänstemännen på Länsstyrelsens djurskyddsenheter fattar besluten om att avliva katter för att djurhemmen är fulla. De gör det av så kallade djurskyddsskäl och på slenterian utifrån felaktigt tolkad forskning. De fattar även beslut om avlivning när det finns väntande hem till katterna. I regel samarbetar man inte alls med katthemmen. Länsstyrelsen fattar beslut och ger sedan polisen i uppdrag att verkställa det. Polisen brukar sluta avtal med olika privata aktörer som tar uppdraget för att tjäna pengar. Dessa pengar (våra skattepengar) kan användas mer effektivt om de går till Katthemmen istället som arbetar ideellt. 

Sedan ska du veta att vi som ligger bakom namninsamlingen själva kommer från hittekattsbranschen och lägger all vår fritid på att förbättra för hemlösa katter. Därför blir din kommentar  "Satsa istället egen kraft på att STÖDJA katthem och själva vara omplaceringshem.- Satsa också på att öka medvetenheten bland vanligt folk, att inte överge katter" ganska malplacerad i sammanhanget. Vi gör det redan och har så gjort i flera år. 

Nej du har inte förstått hur det fungerar och varför vi startat denna namninsamling. Läs gärna det vi skrivit om namninsamlingen i tillkännagivanden. 

 




Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...