Stoppa nedläggningen av Överturingens skola!

Quoted post

Peter Larsson Ljusdal

#52 Re: Re:

2013-10-25 08:16

#51: Jörgen Hansson - Re: en liten undran? skall ni skicka skolmaten via videolänk med?  skall klasskamrater i andra skolan ha videolänk på skolgården? finns flera aspekter som ni inte tänker på. och det verkar mer som om det är ni i överturingen som verkar vara instängda i en box, och är rädd för förändring,  och nej jag är inte rädd att använda mitt riktiga namn,

Svar

Jörgen Hansson

#53 Re: Re: Re:

2013-10-25 08:30:27

#52: Peter Larsson Ljusdal - Re: Re:

Tack Peter, för att du presenterar dig. Jag tycker alltid att det är trevligare att föra en diskussion med en person och inte ett alias. Det skall du ha all credit för att du gör. Jag känner bara att det är dags att lyfta upp problematiken till ytan. Det är många som vill ha en levande landsbygd, men om allt skall handla om kronor och ören så kommer vi bara till ett moment 22. Jag tycker inte att lösningen på alla problem är att lägga ned. KANSKE lösningen är den, men har någon försökt sig på att se över alternativen? Har någon jämfört kostnaderna med att skicka elever kors och tvärs över landet? Observera, jag pratar inte BARA för Överturingens skola. Det finns mängder med skolor som ligger avsides och trångt till. Är lösningen verkligen att lägga ner allt?

Jag har svårt att se att någon vill avveckla landsbygden, men vad är alternativet, om vi inte försöker finna kreativa lösningar? Min åsikt är att som EN SISTA utväg, när allt annat har prövats, då kan man lägga sig ner, ge upp och dö. Men till dess kommer jag att slåss för alternativ.

Idag finns det ju mängder av skolor i städer som har obehöriga lärare. Vad är lösningen där? Skicka hem alla som är obehöriga? Då kommer det ju att bli lärarbrist. Det måste finnas lösningar på detta som gör att Sverige kan bli en av de främsta länderna när det kommer till skola och utbildning. Men tyvärr är det långt kvar. Men att ge upp, Never ever.

Jag förstår problematiken med kostnader, men jag förstår inte lösningen att allt skall läggas ner. Om man kan sponsra idrotten, varför kan man inte sponsra utbildning? Om man kan donera till idrottsföreningar, varför kan man inte donera till utbildning? Är t.ex. idrott så mycket viktigare än utbildning?

Finns det verkligen inte företag och eldssjälar i detta land som skulle vilja slå ett slag för utbildning?

/Jörgen