Den offentliga Måltiden

Quoted post


Gäst

#2

2013-09-27 19:13

Av yttersta vikt och betydelse. Här i Raseborg planerar man igen stort centralkök. Maten bör tillredas där den ätes om det sen gäller unga eller gamla!

Svar

Christian Tikkanen

#5 Re:

2013-09-28 14:04:20

#2: -

Jag håller fullständigt med dig, Och dessutom om vi skall följa regelverket för skolmåltiderna och hur den skall utformas, så heter det ju i skolförordningen och i sosial och hälsovårdsdirektiven att den dagliga skolmåltiden för det första skall ges eleverna i en trivsam, lugn och harmonisk miljö, att den skall vara smakligt och näringsriktigt gjord, innehålla de av statens näringsdelegation utfärdade rekommendationer och dessutom skall skolmåltiden vara med om att måltidsfostra barnen genom en rätt tillrättalagd skollunch där alla i kedjan bör medverka för den possitiva effekten... Men vad är det vi ser av detta i vardagens skolluncher, : Förordningarna och verkligheten stämmer inte överens och ingen har tänkt att reagera.

Skollunchen intas i stökiga matsalar med minst 400-800 elever, eller på klassrummet och som om de inte var nog så bör de första i tur börja äta sin skolmåltid redan klockan halv tio, och som om de inte heller skulle vara nog så skall de dessutom äta maten på högst 15 minuter i de värsta exemplen på många ställen, MEN VA FAN är detta för något, man blir ju förbannad redan av bara tanken. I det här skedet hoppas jag att man Förstår orsaken till min petition. Vi skapar bara mera ätstörningar och felaktiga måltidsrelationer bland barnen med den här slags modeller.