Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Quoted post

Hittekatter.iFokus.se

#528 Re:

2013-09-24 18:16

#527: -

Du skriver: "Jag är helt övertygad om att det är kattägarna som är problemet. Om jag skjuter tio förvildade katter så är det ju tio färre. Men det hjälper ju inte om det är vissa kattägare som fixar så att det blir hundra till förvildade katter".

Ja naturligtvis är det de oansvarliga kattägarna som är problemet. Alla hemlösa katter är produkten av bristande kattägarskap.  Dem som struntar i att kastrera sina katter, dumpar sina katter, skänker bort kattungar till vem som helst, låter katten gå vind för våg etc. (Listan kan göras lång).

Om du skjuter 10 förvildade katter ger det dem som blir kvar bättre förutsättningar som genom den så kallade vacumeffekten förökar sig än effektivare och snart fyller på tomrummet efter de du lyckades skjuta. Inom en säsong kan det tom vara flera katter på platsen än innan du skjöt. Dessutom är det de som är mest förvildade (som du inte ens ser) som klarar sig bäst. Det är de tamaste du lyckas skjuta som lätt hade kunnat socialiserats och fått ett hem hos någon. För varje "skjutrejd" blir de kvarvarande katterna mer och mer förvildade. Du kan tom tro att katterna inte finns kvar längre då de är så skygga att du inte ser dem längre... Att du skjuter av katter gör knappast något åt grundproblemet (kattens låga status och slit och slängmentaliteten). Du bidrar istället till att problemen viktmakthålles. Du har på sin höjd lyckats sopa det hela under mattan för en kort stund.

Svar


Gäst

#529 Re: Re:

2013-09-24 18:33:40

#528: Hittekatter.iFokus.se - Re:

Vacumeffekten? Gäller det andra djurarter också,att ju mer man skjuter desto mer förökar dom sig? Eller är det unikt för just katten?




Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...