Nu är det väl dags att byta Reinfeldt och company

Bara jag

/ #29 Under vår blå himmel !

2012-01-06 10:47

Finns idag allt för många som fått en skev bild av vårt demokratiska land! Det är inte demokratiskt längre ! Tyvärr ser inte arbetaren det längre, De anser att de fått vad de behöver, de har fått skola vård och omsorg, de fått sina barn och trygghet. Nu vill man inte längre vara med och göra det bra för andra längre. det tycker jag personligen är otäckt. Läser ibland kommentarer...Jag betalar gärna för mig och mina barn. Jaha..detta är just det som skrämmer. För har de förstått vad ett tryggt och demokratiskt land är ? vad det ger ? Nej tror inte det.

Den blå himlen är inte längre så blå. Den blir smolkigt grå.Borgarna lyckades få folket att tro på en framtid där de roffar åt sig av skattemedel, ett samhälle som stoppar pengar in i privatiseringens underbara värld, pengar som inte kommer åter, in i vår välfärd, dessa pengar blir till fin villa, solresor och andra kapitalvaror, placeras utomlands osv. Borgarna skriker att skolan måste bli bättre 1 Ja kanske det, men att piska och dona förändrar inget, det blir värre, barn till de som har det sämre ställt får tuff uppväxt, föräldrar som tappar ork, som har ångest orkar inte med sin vardag, kanske tror borgarna att de mår bra ? för de har ju sagt att fattiga jagar bäst.Jag har sorg, jag saknar det folk och det land Sverige har varit, för det var ändå bättre ! Ett land som slutar bry sig om varandra, blir kallt och grått...Jag vill ha värmen åter, en klar blå himmel och känna samhörighet,även om jag råkar vara fattig. Det är inte pengarna, det är humanismen, solidariteten och friheten jag saknar.

Den får vi inte av att behandlas som brottslingar för vi råkade bli arbetslösa eller sjuka ! Vi behöver ta tillbaka all pengar som idag går in i den privata kapitalismen, så vi kan hjälpa varandra och skapa jobb, som förbättrar vårt liv och leverne.