Läkemedelsverkets rätt att förbjuda örter som använts för hälsan?

ratm

/ #939 ordlekar

2019-12-27 15:11

Att myndigheter och lagar styrs av händer från den privata sektorn är något som alltid varit och kommer aldrig att försvinna tyvärr, demokrati är en illusion som tyvärr dom flesta är så indoktrinerade av att det är svårt att övertyga massan. 

Men det fina är att spelet går att spela emot då det enda som sätter gränser är ord i en lagbok som ska tolkas, och just där går det alltid att hitta hål.

Ta snus t ex, som blev förbjudet i resten av EU där man genom uppenbar korruption oavsett en offentlig mutskandal drev igenom. Större bolag än lilla Swedish Match kunde få igenom sin vilja, och även här var det faktiskt läkemedelsföretagen som ville stoppa snuset, varför? jo för det finns risk att man väljer snus istället för sluta-röka-produkter som tillverkas av läkemedelsföretagen.

Men man kan köpa snus i EU idag, lagligt. Hur? Jo man ändrar bara produktbeskrivningen till tuggtobak, för tobak i sig är inte olagligt. Det enda sättet att stoppa är att man förbjuder råvaran, och det kommer aldrig att hända.

Samma med naturliga "läkemedel", även här kan man leka med ord i sin produktbeskrivning för att kringgå lagen.

Namninsamling och protester i all sin ära, men det kommer inte leda någon vart tyvärr, men fortsätter man sälja sin produkt genom att lura systemet och slår tillbaka där det verkligen känns så kommer dom till slut göra sina misstag med att försöka bannlysa så hårt att det skakar samhället så alla hör.. och då får dom problem!