Rädda Pellinge lägergård Pelastakaa Pellingin leirikeskus

MK

/ #38

2011-12-08 11:26

Säilyttäkää Pellingin leirikeskus mielummin, kuin Karijärven leirikeskus. Raha ei tässä asiassa ole 'kaikki kaikessa'.

Karijärvi sijaitsee lähellä Porvoon keskustaa, mikä on hyvä puoli. Mutta läheinen sijainti tuo myös paljon huonoja puolia, mm.:
*leiriläisillä on usein 'kutsumattomia' vieraita;
- vanhemmat/tuttavat kuskaavat leiriläisille sipsejä, limuja, karkkeja, ym. naposteltavaa, jotka saavat leiriläiset levottomiksi, jolloin leirielämä ja yhteishenki leirillä häiriintyy.
- lisäksi leirialueella käy porukkaa 'kääntymässä' ajanhuviksi, mikä aiheuttaa paljon lisähäiriötä. Alueella on aikamoinen turha liikenne, kaupungin läheisyyden vuoksi.

Pellingin leirikeskus
* on sopivan kaukana Porvoon keskustasta - lähellä, mutta kuitenkin kaukana (miksi aina pitää ajatella 'kaukaista' sijaintia huonona puolena? - siitä on myös paljon hyötyä. Reilu puolen tunnin matka keskustasta saa sopivasti irtautumaan arjesta).
* ainutlaatuisessa ja tavallisuudesta poikkeavassa ympäristössä. Monelle kaupunkilaiselle ainutkertainen kokemus paikkana elämänsä aikana.
* leiriläiset saavat oman rauhansa, jolloin yhteishenki ja toiminta leirillä pysyy parempana, ilman jatkuvaa häiriötä.

Suomi on tuhansien järvien maa - monella on tilaisuus elämänsä aikana viettää aikaa järven rannalla, mutta kuinka monella on tilaisuus viettää aikaa meren äärellä?

Pellingin leirikeskus tuo välillisesti töitä myös monelle Pellinkiläisille sekä paikkakuntalaiselle.
Eikö yhteistoimintaa voisi kehittää eri tahojen kanssa? Yhdistää voimat esim. Porvoon kaupungin kanssa? Remontoimalla mm. leirikeskuksen keittiö yhteisvoimin ja näin saada tuplahyödyn kaupungin ja seurakuntalaisten hyväksi.
Tiloja voisi vuokrata hiljaisempana aikana myös muille tahoille.
Leirikeskuksen kehittämisessä on vain taivas rajana.
Eikä toiminnan kehittämisen maksumiehinä tarvitse aina olla seurakuntalaiset, jos leirikeskuksen yhteyteen järjestetään muutakin tuottavaa toimintaa ja lisätään yhteistyötä eri tahojen kanssa.
Olisiko aika muistaa myös että Pellingissäkin on pieniä lapsia, nuoria ja vanhenevaa väestöä, jotka kaipaavat aktiivista toimintaa ympärillensä ja kokoontumispaikan, kesämökkiläisiä ja turisteja unohtamatta. Miksi kaiken toiminnan täytyy aina tapahtua kaupungissa ja olla 'supertuottavaa' ja 'superkannattavaa?