Stoppa Polens totala abortförbud!


Gäst

/ #414

2016-10-04 08:01

Därför att detta flyttar kvinnokampen århundraden tillbaka. Att inte ha rätt till sin egen kropp och speciellt efter en våldtäkt inte få göra en abort. Även om barnet inte ens kommer att överleva förlossningen och det är påvisat att det kommer att få leva med grava genetiska problem kommer abort inte att tillåtas. Det värsta är dock att även kvinnans liv kommer att riskeras. För det kommer nog att bli svårt att kunna bevisa hur sjuk hon är. Finns det verkligen en risk för hennes liv? Detta är en skandal och att det sker inom EU.

Polen ligger två timmar härifrån och ska vara ett modernt land. Men så är inte fallet. Katolska kyrkans makt är stor, större än på Irland. Bara detta att dom tror på och utövar exorcism på unga flickor som istället skulle behöva psykiatrisk vård, säger väl allt. Många unga flickor som begår självmord medans utdrivarna gnuggar händer och tjänar grova pengar.

Tack och lov så finns det motstånd och jag hörde i söndags att visa kvinnor hade fått ledigt från sina arbeten för att kunna delta i dom stora landsomfattande demonstrationerna. Andra uppmanade kvinnorna att strejka för att kunna delta. Vi här och i övriga Europa anser jag också borde ha anordnat en sympatidemonstration. Men det kanske kommer.