Stoppa Värdlandsavtalet, Natointrädet & TTIP, CETA, TISA

Adrian Szczerbicki
Gäst

/ #30 Väck med skuggregeringar!

2016-03-02 08:04

När Europas försvar nu har begränsats, beter sig Nato som världspolis (det var USA:s mål). Det har stridit i Nordafrika och Centralasien, och det har placerat vapensystem eller trupper i områden som hotar Ryssland och Kina.


På Sovjetunionens tid fanns det inte någon kontroll på Natos expansion. Organisationen fungerar som den militära grenen hos västmakterna (Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA). De kallade sig själva G7 tills de välkomnade Ryssland i vad som blev G8 1997, då det under ett böjligt Boris Jeltsin tycktes ha underordnad USA:s agenda (Ryssland har sedan dess varit en mindre pålitlig medlem, det vill säga att Ryssland inte vill lyda västmakterna).


Nato och G8 har utnyttjat sin politiska och militära makt till att införa deras sociala och ekonomiska vision världen över. Deras ekonomiska agenda (nyliberalism) har lutat planetens sociala rikedomar mot 1 procent och satt finansieringsintressen på ’’listan’’ högre än sociala behov. Detta är anledningen till att Global Hunger Index konstaterar att ungefär 2 miljoner barn dör av kronisk undernäring (fyra barn per minut). Detta är anledningen att en fjärdedel av världens barn inte får nog med näringsämnen för att växa ordentligt och bland annat för att utveckla sin intellektuella kapacitet.


Denna kombination av ideologiska och militära makt har hjälpt leverera socialt kapital till händerna hos den globala 1 procent, som nu äger 40 procent av globala tillgångar. Natos vapen och G8:s politiska makt har möjliggjort för 1 procent att verka för privatisering av samhällets resurser och en allmän åtstramning för världens folk.


Det är tack vare G8, och särskilt Nato, att bankerna är först i kön för räddningsaktioner medan folket hålls i schack.
Verklig fred och rättvisa kan inte komma till världen genom en agenda som lagts fram av G8 och Nato, och särskilt inte när USA lägger näsan i blöt på varenda jävla kris som dyker upp i något land för att gynna deras intressen! Vi kräver en alternativ värld, en värld som bygger på principerna om social rättvisa. Väck med denna bedrägliga, ondskefulla skuggregering!