Rädda Haninges kulturpark

Sylvia
Gäst

/ #68 Ett Haninge att vara stolt över

2015-12-25 10:45

Haninge är en kommun med ett rikt kulturliv. Detta kulturliv ger ett mervärde genom att det gör kommunen mer attraktiv som en plats att leva och verka i både när det gäller arbetsliv och privatliv. Innevånarna i Haninge har själva skapat den kulturen.

RoJ startades i mitten av 80-talet och har sedan dess varit en plats för skapande krafter som verkat över generationsgränserna och som givit möjlighet för kommunens alla innevånare att inom sitt närområde uppleva god teater, kafékvällar, öppen scen, julmarknader, spelmansstämmor mm. Därtill kommer andra föreningars aktivitet t ex i Gula villan och kulturskatten i Haninge museum.

Att motarbeta, att ständigt på olika vis hota kulturparkens existens, är en aggressiv handling mot de egna leden. Att motarbeta kulturen är att motarbeta Haninges framtid eftersom dess framtid är beroende av innevånarnas vilja att stanna i kommunen. Att motarbeta kulturen är att be om ett trist, initiativlöst och fullständigt ointressant samhälle som knappast kan påräkna något intresse eller någon lojalitet från innevånarnas sida. Förtroende, politiskt såväl som privat, är något man måste förtjäna och ingenting man får gratis.

Att ge Haninges kulturpark en framtid, att bygga ut den och marknadsföra den som den stora tillgång den är och skulle kunna bli i än högre grad, är en väg mot ett Haninge att vara ytterligt stolt över.