Avkriminalisera Cannabis Åland


Gäst

/ #2

2014-12-05 16:15

Cannabis fungerar som medicin för många och det finns mycket forskning som bevisligen berättar vilka goda egenskaper den har på människan. Att allmänheten totalt misstolkar och jämför med annat är uppenbart av okunnighet. Om man ska jämföra och föredra är cannabis klart högst upp på listan att föredra om man jämför med alkohol som faktiskt kan leda till död i höga doser medan du i värsta fall bara somnar och sover sött av cannabis. Jag kan hålla med om att cannabis inte är för yngre men å andra sidan så kan socker med vara skadligt för yngre! Dvs personer i 18- 23 årsåldern eftersom hjärnan ännu utvecklas. Men men behöver se till helheten alla medicinerna världen som lagligt skriva ut har större skadepåverkan på hjärnan och kroppen. Alla livsmedel gör skada på kroppen med alla olika ämnen. Men vi väljer ändå att äta dem? Vi väljer ändå att ta emot de mediciner som läkaren skriver ut! Vad är då skillnaden på laglig cannabis och olaglig?
Medicin som medicin, tänk på att av 4g av paracetamol kan man dö och lever och njurar kan kollapsa. Medan man av cannabis blir glad och trött.
Personer som lider av depression kan få hjälp, personer som inte kan sova får hjälp, personer som lider av olika sjukdomar som medför smärta, stress, aptitlöshet mm. Kan få hjälp. Borde inte dessa personer få välja något mer naturligt som cannabis än tunga läkemedelspreparat som tär mer på kroppen än vad cannabis gör?
Det finns så oroligt mycket gott man kan göra med cannabis men det är dags att öppna ögonen för allmänheten och lägga ner propagandan som om att cannabis är farligt! Socker, alkohol osv är mer farligt och alla borde få välja va man mår bäst av.