Vi som inte vill ha salt på väg E10 i malmfälten!

Tom K

/ #67 Sluta salta!!!

2014-11-03 22:33

Stoppa saltningen NU!! VEM i glödheta har kommit på detta förbannade svammel?? Trafikverket pratar om svarthalkan, ja den är ju ett faktum nu med salt på vägarna!!! Vägarna är kolsvarta att köra, skitiga och med livsfarlig modd vid snöfall. När dessa svarta vägar väl fryser till då har vi svarthalka! Detta är en katastrof!

Miljömässigt en katastrof med salt i grundvatten, enorma mängder spolarvätska och avfettning som måste användas. Säkerhetsmässigt en katastrof med fruktansvärt dålig sikt, svarthalka och moddsträngar och vilt som älskar detta salt! Fordonen tar enormt med stryk, rosten kostar miljarder. Saltet kryper in överallt och kan orsaka allvarliga tillbud vid en olycka då bilens konstruktion avsevärt har försvagats. Detta kan inte upptäckas vid den årliga kontrollbesiktningen eftersom mycket av bilens underreden på moderna bilar idag är täckta av plastsköldar där saltet kan ligga och gro. Bromssystemet är enormt utsatt, bromsok och rör far enormt illa. Livsfarligt!

Trafikverket påstår att man med saltet "lurar" vintern! Den går INTE att lura!!! Ärlighet varar längst och en ärlig vinterväg är en osaltad vinterväg! Det är vinter, vi vet att det är halt! Vi kör med riktiga vinterdäck och anpassar hastigheten efter väglaget, svårare än så är det inte! På en saltad väg ökar hastigheterna pga att man tror att det är hög friktion och att ingen halka råder, förrän den förrädiska saltsvarthalkan slår till! Ja då kan ju alla räkna ut vad som händer!

Vi här uppe kan hantera alla typer av väglag, vi anpassar hastigheten efter väglaget och så har vi gjort sedan urminnes tider! Därför: INGET SALT PÅ VÅRA VÄGAR!!!