Stoppa nedläggningen av Överturingens skola!

Jörgen Hansson

/ #61 Om någon undrar

2013-10-25 20:34

Så vill nu jag ta en minut att skriva om de lärare som idag finns på Överturingen. En av dessa personer har jag träffat under min tid som utbildare i Sundsvall. En person som ger allt för läraryrket och som skulle kunna behöva samma stöd som skolan i sig. Jag tänker inte skriva några namn i detta inlägg, men alla som bor i Överturingen håller nog med om att de lärare som finns i Överturingen idag ger allt, de klämmer ut allt ur deras pedagogiska kropp utan att få det minsta stöd ifrån kommunen. Om jag hade makten skulle jag sätta dessa lärare på pedistal och hylla deras insats resten av tiden av mitt liv.

Det allting handlar om nu, är hur vi skall kunna stå upp för vår skola och de hjältar som valt att driva lärarverksamhet på bygden? Jag vill hävda att med rätt stöd från Ånge kommun skulle nuvarande lärare vara de perfekta för vår lilla by, då de har intresse av att se VARJE elev som går på skolan. Mitt mål är inte att överhopa dessa lärare med övermäktiga uppdrag, utan det jag vill är att se att Ånge kommun tar sitt ansvar i att bistå dessa eldsjälar i sitt arbete.

Om någon har någonting att säga om de lärare som finns på Överturingen idag, så låt det då gå igenom mig. Jag garanterar med varje cell i min kropp att det idag inte finns bättre lärare att få tag i. De har blivit placerade i Överturingen, utan det minsta stöd från de som styr i vår kommun. Om någon, och jag menar verkligen NÅGON har någonting att komma emot de som försöker hjälpa barnen i Överturingen idag, så tänker jag backa upp de lärarna med varje cell i min kropp, med varje DNA-sträng i min uppbyggnad. Problemet sitter inte där, problemet sitter i att finna lösningar för hur våra barn skall kunna tillgodose sig utbildning, utan att behöva åka alla dessa mil varje dag. HEDER åt de lärare som idag ger sitt allt för att elever i Överturingen skall kunna få det de förtjänar.

Som sagt, om någon opponerar sig mot de lärare som idag finns på orten, så lovar jag och svär: Jag kämpar för skolan OCH DE LÄRARE som ger eleverna allt idag.

Lärare på Överturingens skola, ni har mitt fulla förtroende, ni har mitt fulla stöd och jag tvivlar inte en millimeter på er kompetens!

Jag fick en fråga en gång: Är det nån skillnad på när du förbereder en kurs i Excel för 20 personer eller 2 personer? Och svaret för den som är intresserad är NEJ. Jag ger mitt allt om det så är 1 person eller om det är 20. Så tro inte EN sekund på att det är någon skillnad på mig och de som är lärare på Överturingens skola idag! Om ni sviker dem, sviker ni Överturingens skola. Den som nämner ett negativt ord om de som idag ger Överturingens barn allt de behöver, kan redan nu ge upp kampen om att ha Överturingens skola kvar. Jag tänker stå på barrikaderna och försvara skolan och dess anställda, jag kommer inte att ge mig och kom ihåg: jag har ingenting med byn att göra. Min fråga nu är, vad tänker ni på byn göra? Tänker ni ställa er på barrikaderna och försvara vår skola och våra lärare? Tänker ni ta upp kampen mot överheten i er kommun? Det gör jag och det tänker jag fortsätta göra så länge jag bara kan.

Överturingen har gett mig allt, MIN lärare när jag gick på skolan (och de flesta vet vem jag jag menar) lärde oss att vi kunde bli vad vi ville i livet. Idag lär jag ut datorkunskap till precis alla: chef som anställd. Hade min lärare fel? Definitivt INTE! Hjälp mig att bevisa att vi KAN och vi VILL, genom att ge de lärare som idag finns på Överturingens skola allt vårt stöd, all vår energi. De behövs, de är ett måste i kampen!!!

/Jörgen