Rädda Radio Extrem - Pelastakaa Radio Extrem

A. S.
Pk-seutu

/ #18 Kyse on rahasta!

2007-11-24 21:04

Miksi Radio Extrem ei voisi olla kaupallinen kanava? YLE:n lakisääteinen velvollisuus huolehtia ruotsinkielisistä palveluista tulee täytetyksi yhdellä TV- ja radiokanavalla. Lakiin ei siis voi vedota.

Extremen sisältöhän on kaupalliselle kanavalle ominaista. Lupa kanavaan tulee varmasti sillä perusteella, että Extrem lopetettiin. Rahoitus kanavalle on taattu suomenruotsalaisten säätiöiden rahoilla - joilla perustettaisiin vaikka useampi radiokanava. Kanava voisi tuottaa jopa voittoa.

Nythän on kysymys siitä, kuka maksaa - ei YLE huvin vuoksi ole kanavia lopettamassa. Tällä hetkellä YLE:n ruotsinkielisestä toiminnasta maksavat suomenkieliset noin 2/3 osaa. Miksi suomenruotsalaiset säätiöt eivät ole valmiita tulemaan rahoittajaksi, jotta saataisiin rahoitus tasapainoon? Esim. yksistään Svenska kulturfonden jakoi viimeksi apurahoja ruotsin kielen edistäjille 12 milj. euroa.

Kyllä Extrem saadaan säilytettyä, jos niin vain halutaan, kunhan vain suomenruotsalaiset lopettavat asenteensa, että kaikki ruotsinkielinen palvelu pyritään maksattamaan suomenkielisillä.