RÖSTER FÖR UTSATTA OCH VANVÅRDADE BARN I FOSTERHEM !


Gäst

/ #47

2013-05-04 09:32

Naturligtvis ska de har ersättning från staten!
De blev ju "omhändertagna"! I detta ryms varken hån, slag, förnedring,tortyr, sexuella förgripanden,respektlös attityd mot den "omhändertagne". Oavsett när det händer ska det INTE få hända, inte i vårt land, andra länder, någonstans i världen. Det vi kan göra något åt är det som händer i vårt land. Det lidande dessa människor utstått går inte att mätas i pengar. Men den lilla summan om 250 000 kr blir plötsligt hög när det gäller utsatta människor. Vad kostar en politiker i månaden?
Betänk att dessa människor får bära med sig sviterna efter en trasig barndom i hela sitt liv. Dem kan inte lämna av sig det bagaget eller sluta bära på det. Även deras anhöriga blir lidande. Så den summan är faktiskt inte så stor utan rätt liten. Min önskan är att de utsatta får upprättelse med ursäkt från staten samt dessa pengar. Det skall gälla även de som blivit utsatta efter 1980 naturligtvis!! Det kan hjälpa dem att bearbeta och få ett avslut på allt.
För staten och kommunerna ska det också innebära att man noga kontrollerar att det inte händer igen för "omhändertagna". Det finns bra fosterhem och bra fosterförädlrar och de gör ett fantastiskt arbete. Använd sådana och gör många efterkontroller!! Kvalitetsäkra så att det inte händer igen!!!