FRISK KVINNA TILL PSYKIATRISK VÅRD? STOPPA DETTA GROVA ÖVERGREPP!


Anonymous

#1

2015-05-22 11:40

Socialtjänsten gör ett allvarligt grovt tjänstefel!

Gäst

#2

2015-05-22 12:38

socialtjänsten gör dagligen allvarliga grova tjänste fel. jag har själv erfarenhet av dessa med. dom stal o gömde min dotter o jag får inget veta för att jag bara är umgängesföräldrer.  Det dom har gjort mot denna kvinna o hennes barn är så ruttet bara När tingsrätten o Hovrätten har befriat henne från så allvarliga anklagelse. sen låsa in en frisk kvinna på psyk där soc borde sitta själva. detta måste få ett slut bara. Så länge ingen ser till av media att allt får komma fram så har vi svårigheter med denna soc. Jag vet inte ens om min älskade dotter lever på 12 år. har försökt med tidningen men dom svinen vägra mig o alla andra föräldrar. hade allt kommit upp på ytan så hade vi blivet av med lvu o soc. 


Gäst

#3

2015-05-22 12:49

Viktigt för mig
Titt-ut

#4

2015-05-23 06:47

Sverige är ett land i fritt fall. Det som händer i Sverige nu på familjefronten kommer bara att sluta med förskräckelse. Vanliga människor, som arbetar och betalar skatt i Sverige och uppfostrar ett barn till en skötsam medborgare straffas å det gruvligaste, såsom denna kvinna har fått erfara. Sluta betala skatt och sluta rösta i de allmänna valen. Politikerna och myndighetsmaffian ska få vad de förtjänar. Var ska de då ta pengar ifrån till en barnfientliga familjepolitiken???


Gäst

#5

2015-05-25 04:29

Det känns väldigt angeläget då det är fler som utsätts för övergrepp och det måst ta slut. Det strider mot mänskliga rättigheter att myndigheter begår sociala övergrepp.

Gäst

#6

2015-05-26 09:15

Jag är en av dem som blivit totalt överkörd för att jag tog min lille son i försvar då han var inlagd på sjukhuset och blev sexuellt utnyttjad av manlig vårdare där. Kliniken förstod att det skett och försökte tvinga mig ta tillbaks polisanmälan, de sa att de inte kan skämmas för detta och ska skicka oss till olika ställen. Så blev det. Jag tog aldrig tillbaks anmälan och 9 myndighetspersonen slet ut oss från bostaden, mig gjorde de medvetslös och min lille son skulle titta på vilken värdelös mor han har. Idag är mina barn vuxna men de har ångestatacker i vissa situationer och trauman som dyker upp, den ena har fått en "amputation" Jag har aldrig sett mina levnadsglada barn så ledsna och förstörda som de gjorde oss till. Barnen delades och fick resa runt i olika delar av Sverige och den ena fick bo i husvagn för jourfamiljen bodde så. Än i dag kan hon inte gå in i husvagnar. Tack o lov så har mina barn när de var i 18-20 års åldern pratat och skällt ut Chefer på soc och länsstyrelse och politiker tills de bett och vädjat om att de ska gå därifrån. Jag är glad att de på eget initiativ var och en för sig själv bestämde sig för att säga sitt till kommunen.
Skulle jag göra något för alla som råkat orättvist ut så är det att samla ihop så många som möjligt att göra uppror framför socialen, länssyrelse, och andra myndiheter i varje stad i Sverige.

Gäst

#7

2015-05-26 17:18

Psykvården är inte människovärdig de utför rena rama övergrepp utan att de granskas.
Larmrapporterna om kris inom socialtjänsten duggar tätt. Den senaste gäller Helsingborg. Personalen

#8 Re:

2015-06-01 23:16

#1: -  

 

arn

#9 soc

2015-06-01 23:17

Larmrapporterna om kris inom socialtjänsten duggar tätt. Den senaste gäller Helsingborg. Personalen sägs vara rädd för ett nytt Yara-fall, där socialtjänsten brast när det gällde att skydda ett barn som sedan dödades, och för sina chefer.

 

Mellan år 2005 och 2013var jag socialchef i Helsingborg. Det vore förmätet av mig att ha synpunkter på hur dagens problem bör hanteras. Låt mig därför diskuteraden nuvarande krisenmer generellt.

 

ANNONS:

 

Socialtjänstens problem handlar inte bara om hög arbetsbelastning, låga löner och olämpliga chefer. Några allmänna faktorer ligger bakom problemen i Helsingborg, men också i hela landet.

 

Socialtjänsten har ett orimligt uppdrag. Ursprungligen var socialtjänstlagen en ramlag, angav huvudsakligen mål och inriktning. Hur verksamheten skulle skötas lämnades till kommunerna. Men en mängd nya regler har trängt in kommunerna i ett hörn där de inte kan agera utifrån sina egna förutsättningar. Det råder brist på balans mellan vad lagen säger och kommunernas resurser, särskilt i små kommuner.

 

När det gäller socialtjänstens arbete med barn är det så kallade barnperspektivet en del av problemet. Vid en konflikt mellan barnet och föräldrarnas behov ska självklart barnets behov tillgodoses först. Men den helhetssyn som var grunden för hur socialtjänstlagen utformades har ersatts med ett äldre synsätt där problemen individualiseras och inte ses som något som har med samhället och familjens sociala situation att göra.Ett sådant arbetssättriskerar att leda till fler omhändertaganden, något som enligt forskningen inte är till särskilt stor hjälp för barnen.

 

Ett annat problem är att socialtjänstens individ- och familjeomsorginte som barnomsorg och äldreomsorg (också de en del av den gamla fattigvården) lyckas sprätta bort sin fattigvårdsprägel.

 

Endast 10 procent av barnavårdsärendena i Helsingborg är ansökningar om hjälp. Resten är anmälningar om att barn far illa i sina familjer.Det visar inte bara vilka svårigheter socialsekreterarna har att möta, utan också att många av dem som skulle behöva hjälp antingen inte vågar söka sig till socialtjänsten eller inte har något förtroende för den.

 

Det måste bli naturligt för människor som har sociala problem att söka sig till socialtjänsten. Marknadsföringen måste förändras och politiker vara tydliga med att anlita socialtjänsten är en självklar rättighet och inte något skamfyllt.

 

Socialtjänsten och de som arbetar inom den påverkas dels av att anmälningarna om att barn far illaökar, dels av att toleransen för att barn far illa är lägre idag än tidigare. Avgörande är dessutom att andra instanser, så som barnhälsovården, förskolan och skolan, inte fångar upp problemen.

 

Svårigheter måste hanteras där de uppstår och inte flyttas till ”socialtjänstens box”. Framför allt måste skolan vara en plats där barn får det stöd i undervisningen de behöver, se till att barnen klarar att få godkända betyg.

 

Samarbetet mellan socialtjänstenoch andra aktörer måste också bli bättre. Till exempel bör kommunernas missbruksvård slås samman med sjukvårdens.

 

Socialtjänstens samarbete med forskningen måste också bli bättre.

 

Socialtjänsten arbetar alltförspecialiserat, en del jobbar bara med barn, andra med ungdomar eller vuxna, åter andra med missbrukare eller ekonomi. En minskad specialisering där man jobbar med hela familjer ger betydligt bättre resultat. Socialarbetare behöver också ha kontakt med sina klienter under längre tid.

 

Idag ägnar socialarbetare alltför mycket tid åt administration, sitter för mycket vid sina datorer och har för lite tid för att träffa sina klienter.

 

Socialarbetarnas möjlighet att ägna sig åt det de utbildade för, socialt arbete, är för liten.

 

Ibland kan chefer vara ett problem. Själv tror jag på en ledningsfilosofi som bygger på förståelse för uppdraget, dialog och delaktighet. Inom socialtjänsten bör ledarna stödja en dialog inom den egna organisationen och uppmuntra idémässig diskussion kring det sociala arbetet. Visst behövs det struktur i arbetsprocessen, men också mycket hjärta och mer av ledning än av detaljstyrning.

 

De som arbetar inom socialtjänsten har ett svårt, men inte omöjligt uppdrag – med rätt förutsättningar.

 

Göran Jönsson

 

Publicerad 31 maj 2015 00.01Uppdaterad 1 jun 2015 08.39

 

SKRIBENTEN

 

Göran Jönsson är socionom och var under åren 2005 – 2013 socialchef i Helsingborg. Under 2014 hade han samma arbete i Klippan.

 

 


Gäst

#10

2015-06-04 10:32

För att jag har mina söner lvu på lösa grunder själv så jag förstår kvinnan precis

Gäst

#11

2015-06-04 12:55

Socialen behandlar folk illa, har själv råkat ut för det. Soc damen hade sex med mitt ex, så hon brydde sig inte att han var alkoholist och lät honom ha delad vårdnad om vår son