Förhindra nedläggningen av Dagbarnvårdarna i Stadskärnan Uddevalla

  1. När man som förälder ska börja jobba igen efter en lång ledighet och det är dags att välja barnomsorg till sitt barn så står man med många funderingar.

Hur fungerar mitt barn?

Kommer hon/ han trivas, känna sig sedd och blir hörd i en stor grupp?

Vad är rätt för mitt barn? Vad vill jag ha för mitt barn?

Jag, likt 28 barns föräldrar till har aktivt valt att ha dagmamma. Jag som va förstagångsmamma kände att det enda rätta för mig och mitt barn.

Nu ska jag hylla dom kvinnorna som ställt upp under 3.5 år för både mig och min dotter.

När vi lämnar våran dotter på morgonen hos dagmamma uppstår en känsla av trygghet, förtroende och vetskap av att våran dotter kommer ha en fantastisk dag där. Vi lämnar henne ca 06:15, trött och ibland grinig. Men hon har då möjlighet att ta sin snuttefilt och få lägga sig i hennes soffa och snosa, gosa och ibland somna om i lugn och ro med en trygg människa. Hennes kompisar kommer sedan och dom äter frukost, leker i ett rum som är enbart för dom. Finns hur mycket leksaker som helst för våra töser. Dom är ute, dom har aktivitetsdagar, dom får diplom och dom får gemenskap och kärlek. Dom får hemlagad husmanskost och äter ihop i en liten grupp vid ett köksbord i hemmamiljö Just för att denna fina människa har valt att ge våra barn detta.
Får hon samma uppmärksamhet i en stor grupp på 18-20 barn? Kan hon ligga i lugn och ro 06 på morgonen? Nej!
Denna underbara människa ger våra töser födelsedags present, firar dom med glasstårta eller fika, dom får en julklapp vid jul och uppskattar våra barn lika mycket som vi uppskattar dom.
Nu ska våran tös bli av med detta. Risken att hon ska bli mindre hörd och sedd i en stor grupp gör mig förkrossad. Det kommer göra hennes lilla hjärta förkrossat. Vår fina pedagog som ägnat 3.5 år med oss och våran tjej som blivit en utsträckande hand och en extra familjemedlem. Hon har blivit ovärderlig, likt dom andra pedagogerna.
Vilka fantastiska kvinnor❤

Dom tröstar, skrattar,gråter, lär ut och blir förebilder. Dom hjälper våra barn inför skolvärlden på ett helt fantastiskt sätt. Från 06:00-18:00 Är dom tillgängliga, flexibla och alltid måna om att vi föräldrar har det lika bra som barnen. 

2 dagar i veckan är verksamheten förlagd att den ska stöttas upp med dom andra dagmammorna i Stadskärnan. Barnen får då en chans att vara i större grupper, träffa dom andra dagmammorna och detta älskar barnen. 

Jag personligen är förkrossad, men hur ska jag förklara för min 4.5 åring att hon ej längre ska få träffa sin dagmamma? Hennes trygghet när jag jobbar, den personen som har tröstat min fina flicka, pysslat, målat, skrattat med och gett henne så mycket mer än vad hon skulle fått på en förskola. Hur gör jag detta bra? Detta undrar jag och flera föräldrar i denna stund. Vad gör vi nu?

Så vad händer när någonting fungerar? Hur brukar Uddevalla kommun agera i såna tillfällen?

Jo! Dom plockar bort det!  Igår kom mailet där dom säger att verksamheten snarast ska avslutas. Och vi kommer få en ny placering i en kommunal förskola. 

Våra barn kommer att splittras, barnen som i min grupp följt varandra sedan 1 års ålder. För att behöva börja en ny inskolning! Nya pedagoger, massa nya barn, lokaler m.m. detta är en stor förändring för barn i våra åldrar! Men det skiter kommunen fullkomligt i! Nu rör vi om i grytan rejält, vi fattar beslut och så är det sedan. Alla drabbade, speciellt våra barn och dagmammor! Vem tänker på dom?

Snälla skriv under namninsamlingen så vi kan stoppa detta!

Vi föräldrar har fått en chans till att måndag den 16/9 kl 18 kunna träffa verksamhetschef för att ställa frågor!

Vill gärna kunna samla in så många namnunderskrifter innan dess och ta med detta.

Hjälp våra barn att behålla sin trygghet, kärlek och sina fantastiska dagmammor ❤

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Johanna överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook