Förbjud "gay cure terapi"

I vintras såg vi hur önationen Malta förbjud terapi som ska "konvertera homosexuella till bli heterosexuella." Eller som det kallas i folkmun, gay cure therapy eller konverteringsterapi. Den nya lagen innebär också att ingen sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck utgör en störning, sjukdom eller brist av något slag.

I USA har endast några stater förbjudit denna typen av terapi men endast för minderåriga.

Det är skamligt att Sverige som land inte tagit sitt ansvar och förbjudit denna terapitypen som är direkt skadlig. Nu är det dags att Sverige tar sitt ansvar gentemot homosexuella och förbjuder "Gay cure therapy". Homosexualitet är inte en sjukdom. Just därför måste denna terapimetoden förbjudas, snarast!


I Storbritannien har den statliga sjukvården och samtliga ledande organ inom psykoterapi undertecknat ett gemensamt uttalande där de beskriver denna konverteringsterapin som oetisk, ovetenskaplig och potentiellt farlig.
http://www.stonewall.org.uk/conversion-therapy

Det är dags att vi tar ett gemensamt ansvar som människor och skriver under denna namninsamlingen för att förbjuda konverteringsterapi.
För att undvika att fler människor är tvungna att genomgå denna omänskliga typen av terapi och för att ännu fler människor ska slippa lida av självhat. Be dina vänner, föräldrar, grannar, kollegor och släktingar att skriva under denna namninsamlingen. Tillsammans gör vi skillnad.

Vad jag vill se: Ett totalförbud när det kommer till denna typen av terapi. Att frikyrkor och andra organisationer som utför dessa slags terapier blir av med eventuella bidrag och att dessa blir skyldiga skadestånd till drabbade. 

Namninsamlingen kommer lämnas in till riksdagen.

Pontus Skattberg, homosexuell sjuttonåring som vill göra förändring. På riktigt.