Fler poliser till Jämtland!

upprop1.png

 

Jämtlands län: Krokom, Åre, Östersund, Strömsund, Ragunda, Berg, Härjedalen och Bräcke delar på två-fyra polispatruller. Jämtlands län motsvarar 12 % av Sveriges yta och är det tredje största länet i landet.

Jämtland är också jämnförelsevis lika stor som de tre polisregionerna: syd öst och väst. Vi har bara två polisbilar på hela detta område!!

Det är ett stort län med liten befolkning, men ser man till ytan blir det uppenbart att polisen är underbemannad. Boende i Jämtland betalar lika mycket skatt är med och finansierar polismyndigheten och ska därför ha samma rätt till trygghet och närvarande poliser som alla andra.

Med en så låg bemanning blir brottsutredningar lidande, utryckningstiderna blir orimligt långa, brottsoffer får otillräcklig hjälp och de polisanställda får en osäker arbetsmiljö där man inte kan ringa in ytterligare en patrull om det skulle behövas. Det är fullständigt oacceptabelt.

Med din underskrift hjälper du till att sätta press på polisledningen, rikspolischef Dan Eliasson och ansvarig minister Morgan Johansson (S).

Jag kommer tillsammans med riksdagsmannen Per Åsling (C) att besöka polismyndigheten i Jämtland den 15 januari 2018.
Då kommer jag att överlämna underskrifterna till Per som i sin tur kommer att överlämna dem till Morgon Johansson.

För att följa uppropet, gå gärna in och följ mig på Facebook.  

En närvarande polis är en bra polis!

 


Malin Bergman, Centerpartiet i Krokoms kommun, Jämtlands län    Kontakta namninsamlingens skapare