"Fallet Josefin"- Socialtjänsten: Gör om-Gör rätt!

JosefinFB.jpghttp://flickanbakompansarglaset.story.aftonbladet.se/chapter/flickan-bakom-pansarglas/ http://asikt.dn.se/asikt/debatt/synen-pa-barns-avvikande-beteende-ar-foraldrat/ http://33platser.aftonbladet.se/ http://www.ekuriren.se/nyheter/flicka-omplacerad-40-ganger-blev-sjukare-av-varden/

Josefin har sedan 1 års ålder varit omhändertagen av Socialtjänsten, idag; 14 år gammal, har hon flyttats runt i Sverige 33 gånger trots otaliga varningar från psykologer om att det kan försämra hennes mående. Hon har gjort ett flertal allvarliga självmorsförsök, senast hängde hon sig och var klinisk död men i sista stund fick man hennes hjärta att slå. Hon är 14år och vill dö, bara få dö.

Hon publicerar klipp på youtube där hon sjunger om självmord- det ser inte personalen. De har även tackat nej till hjälp från Autism- och Aspergerförbundet för man tycker att personalen har rätt kompetens.

Tackar man nej till hjälp när ett barn måste bo bakom plexiglas??!

I bakgrunden finns en pappa och hans fru som desperat kämpar för sin dotter som de, trots brist på konkreta bevis, inte ens får träffa. Man anser att Josefins problem beror på pappan. De står hjälplöst utanför och ser hur Josefin försvinner mer och mer, hur hon misshandlas psykiskt genom detta, hur hon läggs i bältsäng gång på gång, förs fram och tillbaka i handfängsel av polis och hur hon; var hon än är ringer till sin pappa och ber om hjälp!

Det är dags att Socialtjänsten erkänner öppet att man i detta fall fullständigt misslyckats! Det är dags att man ger detta barn en chans att få vara just ett barn.

INGET barn ska behöva genomgå detta- särskilt inte under titeln "omhändertagande"!

 

Den 3 september 2017 hängde sig "Josefin" vars riktiga namn var Emelie Linnea. 

Hon dog i tron att världen inte ville ha henne. Att hon inte var älskad, önskad utan snarare farlig och ful. Den media som föräldrarna vadjat till hade Socialtjänsten visat henne och på så sätt vänt henne emot dem.

Blev utskriven från BUP Västerås samma dag.

AST och adhd.

 

"Farväl till en vacker, unik liten fjäril

Måtte du få ro nu; lilla barn, 
hur slutet nu än blev,
Så sökande och längtande 
efter kärlek och omtanke,
Flydde från alla svek, 
alla löften som uteblev,

Du fick verkligheten väl filtrerad 
och serverad;
Som utspädd buljong.

Din historia får aldrig glömmas, 
likt en tappad, bortblåst ballong

Du levde i en mardröm
Som aldrig tycktes få ett slut

Du blev instängd,
inlåst och fastspänd
Men ville bara ut

Du skadade din yta för att smärtan inne skulle klinga av

Som att du desperat försökte, 
klösa dig ur ett missvisande skal

För att visa vad som fanns där under;
Bakom pansarglas och lås

Du ville bara fly till något ställe
Där du inte någonsin kunde nås

En vacker och unik liten fjäril som
Alldeles nyss varit
bara en larv

Må du nu flyga fritt i skyarna

Och måtte de som låste in dig 
För alltid minnas ALLT;

-det blir ditt arv."

-Anna Porsvald

Skriv på denna namninsamling


ELLER

Din e-postadress kommer inte att publiceras på vår webbplats. Insamlingens upphovsman kommer dock att se alla upplysningar du lämnar på detta formulär.

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Facebook