Ett nytt sätt att styra Sverige - modern direktdemokrati - inte politikerelitstyre!

"All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare" är INTE längre en realitet i Sverige. Oavsett vilken politisk övertygelse man har är det flagrant tydligt att politikereliten inte är det minsta intresserade av vad folken (dess uppdragsgivare, de som betalar alla räkningar, och får leva med alla konsekvenser) vill eller tycker! Vidare belönas ofta politiker efter sina uppdrag med fördelar som konsekvens av att driva en politik som ofta snarare går emot folkviljan.

Jag är en helt vanlig person som jobbar, betalar skatt och bryr mig om min familj och mina medmänniskor. Dock har jag fullständigt förlorat allt förtroende för våra politiker och de politiska partierna som fostrar en klass som ser medborgare som ett nödvändigt ont. 

Denna namninsamling syftar till att utöva påtryckning på Sverige riksdag att föreslå ett nytt demokratiskt styrelseskick för Sverige - en modern direktdemokrati. 

Förslag: Alla frågor kan genom medborgarinitiativ tvinga fram beslutande folkomröstningar i enskilda frågor. Om ett visst antal medborgare (t ex 10 000) kräver en folkomröstning om en viss fråga MÅSTE DEN GENOMFÖRAS OCH ÄR BESLUTANDE. T ex. vill 10 000 medborgare ha en omröstning om kärnkraften så tvingar det fram en folkomröstning, som sen politikerna MÅSTE följa.

Fördelar: Folkviljan styr. Modern teknik möjliggör både säker och smidig hantering av denna typ av styre. Detta resulterar i att politiker kommer att bry sig mer om vad medborgare faktiskt vill - proaktivt - då viktiga förslag kan gå till folkomröstning om tillräckligt många tycker frågan ska gå till omröstning. Folket bestämmer med andra ord vilka frågor som är viktiga nog att gå till folkomröstning. Folket röstar. Politiker får rätta sig efter resultatet och har som jobb att realisera beslutet från och av folket. Detta tar även bort korruption hos politiker då de i realiteten inte beslutar utan realiserar folkets vilja!

Vad exakt har vi att förlora? Tycker du Sverige styrs på ett ansvarsfullt sätt, av insatta professionella personer som ser till majoritetens bästa? Eller ser du det jag ser? Uttalanden som "vi var naiva", ministrar som begår brott som kommer undan, "vi såg det inte komma". Att rösta på ett visst parti löser idag inga problem - "makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut". 

Jag litar betydligt mer på Dig, och andra medmänniskor som lever i verkligheten, att göra rätt och vettiga avväganden i frågor som berör just dig och mig. Låt oss göra vår röst hörd! Skriv under vår namninsamling.

(För detaljer se: https://sv.wikipedia.org/wiki/Direktdemokrati)

(Namninsamlingen är politiskt obunden).


Gabriel Abrahamsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Gabriel Abrahamsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook