Ensamstående föräldrar vars make/maka avlidit borde få ha längre tidsfrist för sina föräldradagar än till fyraårsdagen

 

Hejsan.
Mitt namn är Carolina och jag har pratat med handläggare på kundtjänst hos försäkringskassan gällande min föräldrapenning.
Min man blev ihjälkörd i en bilolycka för cirka två år sedan och fick då min mans föräldradagar, när våran yngsta son var 3,5 månader. 
Jag va sjukskriven det första året. Ringde då och frågade om det finns någon möjlighet för mej att få uppskov på mina föräldradagar, om jag skulle kunna bruka mina dagar lite längre än till hans fyraårsdag och inte automatiskt bli av med alla utom 96 dagar, jag fick självklart nej på detta.
 
Det jag vill komma till är att systemet borde kunna se till särskilda omständigheter, extrema omständigheter, då detta inte är något som händer alltför många med spädbarn/småbarn hemma. Jag är oerhört tacksam för det föräldraförsäkringssystem som vi har, men det borde kunna vara lite mer flexibelt vid t.ex. sådana här omständigheter. 
 
Om vi alla tillsammans tycker till om detta så kanske det kan bli en förändring! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! 🙏 Detta är inget som kommer gynna mej själv, men jag kan hjälpa mina framtida sorgesystrar och sorgebröder att inte behöva känna stress och press av att behöva ta ut sina föräldradagar innan fyraårsdagen. Sådana känslor finns det gott om ändå! ❤️ 
Tack på förhand 🙏❤️
/Carolina. 
 
 

Carolina Bjärnstedt    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Carolina Bjärnstedt överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook