En promenad i parken ska inte kosta pengar – förbjud privatiseringen av Malmös offentliga utrymmen!

"Delar av Slottsparken i Malmö är sedan första november inhägnad och avstängd. Ett företag, som hoppas dra in tio miljoner kronor i biljettintäkter för en ljusshow under vintermånaderna, har fått låna marken gratis av kommunen. [...] Runt 200 kronor kostar inträdet, även för barn över 13 år. Familjer med två barn under 13 år får betala 500 kronor."

Så står det att läsa i Sydsvenskan (18/11 2021)

Det är inte första gången Malmös annars öppna utrymmen stängs till förmån för privata företag som får kräva inträde. Kommunens invånare vill att våra offentliga utrymmen ska förbli just det; offentliga och framförallt gratis. Parkerna är välbesökta och oumbärliga för såväl barnfamiljer, hundrastare och studenter. Att få gå en promenad i parken ska inte kosta pengar. Namninsamlingen riktar sig till beslutsfattare inom Malmö stad. Vi säger nu stopp till att Malmö Stad låter dessa utrymmen inhägnas, och där endast de som kan betala får nyttja vår stads resurser.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Sanna Sjöberg lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...