Dawood behöver stanna med sin mamma

Hej/salam alaikom alla nära och kära,

Detta brev är till dig som följt mig de senaste åren och sett mig lägga upp massa bilder på mig och mina barn. Det har varit en avsikt med det då jag nu befinner mig i en vändpunkt där jag försöker få vårdnaden över min äldsta son Dawood. Vi har nämligen kämpat i snart 10 år med att skapa stabilitet och trygghet för Dawood då han har flyttat runt till olika städer och länder de senaste 7 åren utan mitt samtycke.

Dawoods pappa har agerat egenmäktigt trots att vi har gemensam vårdnad. Första gången han togs ifrån mig var när han ammades och var 1.5 år och vi fick vara utan varandra i 3 månader att jag till slut utvecklade en psykos. Det tog några veckor innan jag återhämtade mig och vi flyttade några månader efter det till Norge. Det var planerat att återigen frånta mig Dawood och lämna honom till en annan familjemedlem som ville fixa uppehållstillstånd via Dawood för att påstå att jag inte kan ta hand om min son när det är jag som haft det fulla ansvaret över honom sedan han föddes. Man kvarhöll honom i Norge tills jag fick en orosanmälan därifrån 2017 om att han vanvårdades och han fick bland annat språkstörning och trauma. Jag lyckades få hem honom till Stockholm några månader. Sedan flyttade pappan igen med honom till Turkiet och sedan till Örebro några år.

Eftersom Dawood fick sin hemvist i Örebro så fick jag endast träffa honom på lovdagar. 2022 flyttade han lyckligtvis tillbaka till Stockholm då jag fick eget boende och vi började med växelvis boende som gick bra fram till sommaren 2023 då pappan inte dök upp som avtalat på sin del av sommaren för att ta Dawood. Detta påverkade Dawood naturligtvis jättemycket och han började bli utåtagerande och trodde att det var jag som kvarhöll honom hos mig.

Senare under hösten ökade pressen på mig psykiskt då pappan dök upp hur som helst och hämtade och lämnade Dawood som han ville. Det var mycket motarbete och förvirring. Jag hamnade till slut i november i sjukhuset, dessvärre av all psykisk press som jag sedan förstod handlade om att pappan vill flytta till en annan ort igen och skaffa ensam vårdnad för Dawood så att han som vanligt kan agera egenmäktigt.

Jag vädjar nu till dig som en orolig mamma att hjälpa mig övertala domaren att Dawood inte ska behöva förflyttas igen när han precis skaffat sig trygghet och stabilitet. Han har sin familj, släkt, vänner, klasskamrater, träningskamrater och grannar i Stockholm. Han har precis blivit frisk från språkstörning och lärt sig tala obehindrat. 

Det som bekymrar mig mest är att Dawood har talat om för mig att hans pappa har slagit honom och socialtjänsten har inte tagit det på allvar då pappan övertygat myndigheter att det var Dawood som slog sin pappa. Det tycker jag är fruktansvärt och jag känner mig maktlös som inte kan göra något. Jag har kontaktat BUP vid ett flertal tillfällen (som även de gjort en orosanmälan) och önskat en psykolog till Dawood men pappan har motsatt sig vård vid 6 tillfällen utan att samråda med mig och enligt vården har han rätt att göra så trots att vi har gemensam vårdnad.

Det fruktansvärda är att jag har upptäckt att Dawood går med trasiga och smutsiga och små kläder och skor och blir lämnad med främlingar. Hursomhelst det jag behöver hjälp ifrån dig nu är att skriva under listan jag ska lämna in till tingsrätten för att visa att det finns människor som bryr sig om barn och Dawoods framtid. Jag uppskattar innerligt ditt stöd och önskar dig det bästa.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Samia Lemrini kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...