BRÅDSKANDE! Hjälp att förhindra utvisning av en tjetjensk politisk flykting till Ryssland!

I. M. (beteckning 50184254), flydde till Sverige från Ryssland den 10 november 2014, men fick avslag från Migrationsverket.
I. M. har 9 minderåriga barn. Han förföljs av Kadyrovs (ryska) myndigheter i Ryssland. Trovärdigheten av hans vittnesmål har bekräftats av kända människorättsorganisationer, som har förtjänat förtroende på internationell nivå, dessa är:
1) Norwegian Helsinki Committee
2) Ryska människorättsorganisationen Memorial, mer specifikt Svetlana Gannushkina
3) Civil Rights Defenders (tidigare Helsinki Kommitte i Sverige)
I. Ms. trovärdighet var också bekräftad av en norsk journalist Øystein Windstan, som med sina kollegor från Sverige reste till Tjetjenien, där de blev överfallna och misshandlade av Kadyrovs män vid gränsen mellan Tjetjenien och Ingusjien.
Vi kallar till Migrationsverket och Migrationsdomstolen att inte begå detta misståg, som kan förstöra livet för en människa och beröva 9 barn sin pappa. En gång i tiden trodde inte Sverige på Kana Afanasievs historia och utvisade honom till Tjetjenien, där han bara några månader senare blev torterad till döds. Han hade 2 små barn. Fortfarande har ingen hållits ansvarig för detta brott.
I. M. är en hårt arbetande person, som redan har ett jobb i fall han får tillstånd att stanna i Sverige.
Sverige är världsberömd för skyddandet av människorättigheter. Vi ber er att inte bryta den grundläggande människorätten till asyl och ge det till tjetjenska flyktningen I. M. I hemlandet är han utsatt för en stor fara. Ingen av anställda på Migrationsverket, som har tagit beslutet att utvisa I. M. skulle ha tagit samma beslut om det gällde de själva. Ingen av de skulle vilja bli lämnad i händerna på den ryska ”demokratin” och ännu mindre att behöva söka asyl i Ryssland från Kadyrovs styrkor.
Vi är emot utvisningen av I. M. och vill att han och hans familj får asyl i Sverige!


Vayfond Association    Kontakta namninsamlingens skapare