Bevara smedjebacken

Hej! Som de flesta vet är Smedjebacken  på tal om att avvecklas. 

Jag jobbar själv på Smedjebacken och har negativ inställning till att avveckla. Anledningen är många tycker jag.
Jag läste Lars Lindströms inlägg i hallandsposten och tog kort på de och la ut på Facebook, inlägget jag la upp har 40 delningar, vilket är väldigt mycket med tanke på vårt lilla samhälle och det är bara från min sida, hur det delats från andra facebookanvändare vet jag dock inte. 
Det kom ett inlägg i en grupp på Facebook om vad folk tyckte om att Smedjebacken ska avvecklas och boende ska flyttas till randerslund. Jag skrev ut kommentarer och döljt namn och bild på grund av att alla kanske inte vill visa sitt namn och bild. Efter jag skrev ut alla kommentarer i gruppen fortsätter inlägget kommenteras massor. Jag tror dock chanserna är små att kommunen kommer att ändra sig men jag vill ändå försöka som en sista utväg.
1.Smedjebacken ligger på 1 plan med mycket fin natur runt om, randerslund har 2 plan vilket jag själv inte tycker passar som demensavdelning, de ska ha fri tillgång till att gå ut och en del har svårt att gå i trappor eller förstå hur en hiss fungerar och då behöver den hjälp av personal vilket kan vara frustrerande för den boende, vet dock inte om övervåningen kommer att användas på randerslund men det antar jag? 
2. Lokalerna är bra och viss upprustning kommer att behövas. 
3. De boende är van vid den personal som finns på Smedjebacken och är trygg med dom, alla kommer inte stanna kvar i kommunen om Smedjebacken avvecklas för de får för långt att köra, och vissa saknar körkort, vi förlorar då mycket professionell personal och en stark och trygg personalgrupp med bra sammanhållning. 
4. De boende finns på Smedjebacken av en anledning, de har band till knäred och har bott i eller nära samhället och har anhöriga nära och det är lätt att komma och hälsa på sina nära och kära, det blir en stor försvåring om de boende flyttas vilket kan resultera i att den anhörige för svårare och hälsa på och blir mer sällan vilket kan resultera i bland annat psykisk ohälsa. 
Det är bara några exempel jag har. 
Hur hade politikerna själva reagerat om deras mor eller får var tvungna att flyttas? 
Med denna insändare hoppas jag kommunpolitikerna tänker om och lyssnar på oss! Låt dom gamla få bo kvar i sin trygga miljö den är van vid! 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Jennie Mark överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...