Bevara odlingsområdet Tisteln!

Skriv under protestlistan och höj er röst mot att det högt uppskattade odlingsområdet Tisteln i Smedshagen ska elimineras! Mot att ännu ett odlingsområdeoch grönyta ska tas bort igen i Stockholm! Mot att ännu en tätbebyggd ort ska förtätas in absurdum!

Beslut ska tas i oktober, låt dem veta att de har opinionen mot sig!

Ett planförslag för Smedshagen låg under granskning fram till den 4 juli. Det är ännu inte klart om förslaget ska genomföras, men OM det genomförs ska det tryckas in 500 nya bostäder i området, till de redan 700 som finns här idag. Bland annat ska detta göras genom att eliminera odlingsområdet Tisteln. Istället ska, enligt förslaget, punkt- och radhus byggas in på den ytan. Det här vill vi inte vara med om. Odlingslottsföreningen Tisteln har skickat in en invändning till relevant instans, vars innehåll sammanfattas nedan. För att visa att de inte står ensamma i detta, ber vi er att skriva under denna PROTESTLISTA för att visa ert stöd för odlingsområdet.

Tisteln är en av de få hyresförmåner som ingått i att hyra en lägenhet i Smedshagen. Även om där (förstås) inte finns 700 odlingslotter, en för varje nuvarande lägenhet, så är det en plats där grannar kommer samman och visar omsorg, engagemang och tar hand om jorden. Det är en del i att skapa själva kittet av samhörighet i ett bostadsområde. Det är ett prunkande, livskraftigt område på över 1400 kvadratmeter, som många väljer att promenera förbi, där barn brukar tycka om att stå och titta. En plats där vi kan följa säsongerna och en yta som skapar luft i vårt bostadsområde, där vi kan andas. Nu har hyrorna höjts men vi som lever våra liv här, ska få mindre kvalitet för pengarna? Vem tjänar på det? Inte är det vi boende.

Det är en plats för självförsörjning där vi, som myndigheterna rekommenderar, håller öppna ytor för att odla mat. Detta i tider då Sveriges leveranskedjor har visat sig sköra inför oron i världen.

Det är en plats där vi kommer samman över generationsgränserna och där vi möts i ett gemensamt syfte, trots olika bakgrunder och ursprung som annars tenderar att ha en separerande effekt. Vi behöver mer av detta, inte mindre! Det är en plats som ger pensionärer och sjuka en anledning att komma ut och använda kroppen, en plats som ger ensamma en anledning att gå ur sängen och en plats där alla hälsar när du kommer. Det är en plats att andas och få energi på, som kopplar oss till jorden; vare sig vi gräver själva eller betraktar årstidernas gång.

Det är en vacker och kreativ plats, där bin och humlor surrar, fjärilar frodas, färger och former trängs och där blommor blommar.

Den här typen av platser är till och med en större bristvara i Stockholm, än bostäder. När ett grönområde en gång har förtätats bort, kommer det aldrig tillbaka. Att ta bort ännu ett odlingsområde, av de få vi har kvar; vore vansinne! Även vi som bor i hyresrättsområden - vi som lever, fostrar våra barn och dör här - förtjänar den typen av livskvalitet och satsningar.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Delia Arama kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...