Bevara Friskis & Svettis verksamhet i Skarpnäck!

Vi som skriver under denna namninsamling vill vädja till Friskis & Svettis Stockholm att omvärdera beslutet att lägga ner Friskis & Svettis verksamhet i Skarpnäck.

Jympan i Skarpnäck ligger så väl i linje med Friskis & Svettis grundtanke; Att bidra till god folkhälsa genom att erbjuda träning för alla. Detta upprop stödjs både av oss som regelbundet går på och älskar jympan i Skarpnäck, vi som tidigare gjort det men som just nu har svårt att få in den i vår vardag, av oss som gärna skulle börja, men ännu inte gjort det och av alla många som ser Friskis & Svettis i Skarpnäck som en viktig del i serviceutbudet och livskvaliteten i våra stadsdelar - folkhälsa när den är som bäst.

Många av oss som tränar i Skarpnäckskyrkan är boende i stadsdelen och i kringliggande stadsdelar, som antagligen inte skulle ha tränat om jympan inte skulle varit så lätt tillgänglig. Tillgängligheten betyder mycket, även om antalet pass i veckan inte är så många. På andra mindre orter i landet arrangerar Friskis & Svettis också jympa i lokala gymnastiksalar någon kväll per vecka, och når då personer som inte skulle träna om de behövde resa till en större lokal. Om man istället för att promenera eller cykla till Skarpnäckskyrkan och träna, måste ta bussen till Farsta eller tunnelbanan till Skanstull, så tar ett träningstillfälle nästan en timme mer i anspråk. Det är en stor tröskel för många.

Några motiv till nedläggningsbeslutet som lyfts fram av Friskis & Svettis Stockholm är utmaningar kring ledar- och funktionärsbemanning samt öppning av lokalen, att densamma inte håller samma standard som andra, nyrenoverade anläggningar och att den inte har gym. Men vi som tränar i Skarpnäckskyrkan är nöjda med anläggningens standard och sätter stort värde på den jympa som erbjuds.

Som medlemmar i Frikis & Svettis Stockholm och boende i Skrapnäck och intilliggande stadsdelar, kräver vi att föreningen ska inleda en öppen dialog med oss om hur vi kan hitta en lösning på de utmaningar som identifierats, snarare än att som nu, endast postumt meddela oss att det beslutats att verksamheten i Skarpnäck ska läggas ned.

Bästa Friskis & Svettis Stockholm, inled en dialog med oss och låt oss gemensamt hitta ett sätt att låta jympan i Skarpnäck vara kvar.


Medlemmar Friskis & Svettis Skarpnäck    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Medlemmar Friskis & Svettis Skarpnäck överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook