Betalningsanmärkningar

Jag vill arbeta för att man ska slippa ha betalningsanmärkningar hängande efter sig i 3 år och uppåt när man har betalt sina skulder.

Jag tror att det gör det lättare för personer att inte hamna i samma sits igen för att man då lättare kan börja om direkt igen.

Det finns personer i regeringen som haft skulder hos Kronofogden och som sluppit anmärkningar för att det har underlättat deras jobb.

Är inte alla människor värda samma behandling som de i regeringen?

Ni som har detta problem vet lika bra som jag att om du har anmärkningar som sitter kvar i 3 år efter att du betalt dina skulder så är det lättare att hamna där igen för man kan inte skaffa sig någonting inte ens en bostad.

Du får inte ens välja ditt eget elbolag utan hamnar där det är dyrast vilket leder till skyhöga räkningar vilket lätt leder till att man inte kan betala IGEN.

Jag sitter själv i den sitsen, jag är ensam jag hyr ett hus som är oisolerat med direktverkande el, detta var det enda jag fick hyra för jag får ingen lägenhet.

Jag hamnade på det elföretag som finns där jag bor och fick det högsta avtalet för att jag har anmärkningar.

Jag betalar 6000 i hyra och nu under höst och vinter har jag fått elräkningar på 5500 i MÅNADEN, jag har fått välja bort mat för att kunna betala mina räkningar.

Det ska inte behöva vara så.

Varför är det skillnad på att sitta i fängelse för ett grovt brott och att man hamnat hos kronofogden?

Om du suttit inne så är du fri när du avtjänat ditt straff, du har inte 3 års extra straff, varför ska vi med anmärkningar inte få vara fria när vi betalt vår skuld?

Jag har skrivit till Justitieministern för att få svar på följande; vem bestämde detta, när bestämdes det och varför bestämdes det.

Jag har nu gett mig bara den på att samla in namn och att kämpa för vår rätt att bli fria när vi gjort rätt för oss.