Behåll OK-Stationen i Svensbyn!

OK_Svensbyn_original1.jpg

                                                                                                                                                Behåll OK-Stationen i Svensbyn!         

Nya miljökrav har framtvingat åtgärder för tankstationer med kostnader i miljonklassen och dessa åtgärder ska vara gjorda senast 30/6 2022.

Olika typer av fordon ex bilar, traktorer, fyrhjulingar, gräsklippare och inte minst snöskotrar tankar i Svensbyn eftersom vältrafikerade skoterleder mellan kust och inland passerar alldeles bredvid tankstationen. Många uppskattar också att kunna tanka lokalt och att det är en stor fördel att ha nära till tankningsstället.   

Automatstationen i Svensbyn levererar både diesel och bensin.

Den är kostnadseffektiv och modern med korttankning och dygnet runt service till kunderna med nästan obefintliga personalkostnader.

Från årsredovisningen för 2020 framgår det att i Svensbyn såldes det 660 m3 bränsle och i Roknäs drygt 1300 m3 så tot ca 2000 m3. Dessa 660 000 l som såldes i Svensbyn borde ge en årsomsättning med 15 kr/l på ca 10 milj SEK för år 2020. 

Om stationen i Svensbyn försvinner finns stor risk att folk tankar på andra stationer än OK.

Svensbyn är tätortsnära landsbygd och ligger ca 15 km och även 15 min från Piteå mitt mellan Infjärden/Roknäs och Piteå. Infjärden och Svensbyn ligger bredvid Svensbyfjärden och är båda inflyttningsorter med stor efterfrågan på bostäder och bostadstomter. Det planeras också nya tomter i Svensbyn.  

Vi har förstått att OK Roknäs kommer att miljöanpassas, vilket vi är tacksamma för, men det är fortfarande osäkert hur det blir med OK Svensbyn.

Alla vi som tankar på OK Svensbyn önskar att vår station miljöanpassas och får vara kvar!

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Roger Lundmark lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )