Behåll Kajsa Ekis Ekman som chefredaktör på Arbetaren

kajsaekisekman-arbetaren.pngKajsa Ekis Ekman. Foto: Nicklas Thegerström

🚩Till: SAC/Arbetaren🚩

Journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekman har utsetts till ny chefredaktör för SAC Syndikalisternas tidning Arbetaren.
Anställningen möttes av protester från några anställda på Arbetaren och kort därefter meddelande SAC sina medlemmar att beslutet att anställa Kajsa Ekis Ekman fimpas.
Vi har anställningsskydd i det här landet och strikta lagar mot kontraktsbrott – så varför bryter SAC mot det här och påstår att anställningen inte ”gått rätt till”?

Enligt några anställda på Arbetarens redaktion, som uppmanat till ”vild strejk”, grundar sig protesterna och beslutet att upphäva anställningen bland annat på att Kajsa Ekis Ekman anklagas för ”transfobi” pga hennes åsikter om kön.

Kajsa Ekis Ekman är författare och journalist och har gjort sitt jobb, ett mycket bra jobb ska tilläggas. Som journalist är hon en naturkraft och bör ses som en stark tillgång för en tidning som kämpar med dalande siffror, relevans och engagemang. Anklagelserna mot henne är rentav absurda och börjar mer och mer likna en hänsynslös häxjakt i en dystopisk roman.

Vi har också kunnat läsa om hur Kajsa Ekis Ekman möttes av kalla handen redan på sin första arbetsdag.
I Proletärens artikel (https://proletaren.se/artikel/kajsa-ekis-ekman-tillsatt-och-avsatt-som-chefredaktor-arbetaren) kan vi nu läsa om hur Kajsa Ekis Ekman även fått hennes jobbmejl avstängd – utan förklaring eller förvarning, vilket försvårar hennes arbete.

SAC är rent guld i fackliga konflikter och fantastiska när det kommer till att stå upp för arbetares rättigheter – i förhandlingar är SAC sylvassa, nu har de istället snubblat på sitt eget svärd.

Vill du också se Ekis sitta kvar som chefredaktör på Arbetaren? Vill du motverka censurering, felbehandling och åsiktsregistrering av journalister i vårt land? Vill du vara med och upprätthålla ett klimat och samhälle där journalister kan få göra sitt jobb utan att tystas? Står du upp för kvinnors rättigheter och materiella verklighet? Vill du visa SAC att vi är många medlemmar, prenumeranter och medborgare som vill se Ekis som chefredaktör på Arbetaren?

Klart du vill. Skriv under. 


Namninsamling initierad av Urslemmet (@urslemmet).


Urslemmet Stockholm    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Urslemmet Stockholm lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...