Bättre hundrastgårdar i Kalmar!

I ett mail till Kalmar kommun skrev jag den 21/11 -14 om hur det kom sig att det inte finns några rastgårdar för våra fyrbenta vänner i Kalmar.
Jag fick till svar att detta skulle vidarebefodras till en landskapsarkitekt men från några av de boende i Kalmar så har det tidigare varit svårt att få igenom liknande förslag men att man har försökt.
Min tro är att tillsammans är vi starka!
Min tro är att varje hund har ett behov att få springa lös och leka fritt, kanske inte alltid ihop med andra hundar men tillsammans med sin husse eller matte.
Att få släppa sin hund lös, hänga av halsbandet och veta att ens fyrbenta är helt lös, men trygg, skapar en harmoni mellan en hund och dess ägare. En harmoni som gör det mycket lättare att träna tillsammans i och avnjuta det fina i att ha hund i.
Det öppnar möjligheter för hundar att socialisera under trygga former, att leka och att träna.
För hundar som annars inte kan vara lösa utav olika anledningar så finns det äntligen en plats att låta benen få springa och huvudet arbeta, något som jag brinner för är livsviktigt för en hund. Oavsett vem som äger denne.

Att det finns hagar eller andra inhägnader ser jag inte som den ultimata lösningen, visst är det ett bra komplement, men för hundar med jaktlust eller för de hundar som inte hanterar andra hundar så är det långt ifrån en säker lösning då de både kan komma igenom och hoppa över dessa hägnader.  Vad som behövs är en stor, grön yta med skogsmiljö, en bit ifrån störande trafik. Inga större moment krävs, naturliga hinder är en ytterligare bra träningsform för våra bästa vänner att hoppa på, över eller att leka med.
En skylt med tydliga regler, som exempel "Hundkoppel som hänger på grinden visar att hägnet är upptaget och då bör inte nya hundar släppas in utan att man har kontaktat de som är inne i hägnet och frågat om det är okej".
Det är inga enorma summor pengar det handlar om.

Skriv under så kommer jag att försöka driva denna frågan så långt som möjligt. Jag kommer att försöka kämpa för detta, för varje hunds rätt att leka fritt och tryggt.