barnens rätt

Barnens rätt till båda sina föräldrar.

Inte ska väl en kommun eller regeringen ha makten att bestämma vart era barn ska bo?

Tryggheten ligger väl inte på förskola? Utan det är väl mamma, pappa, syskon som är tryggheten för era barn? Att ni får tillbringa så mycket tid tillsammans med era barn om en skildsmässa eller sepration blivit ett faktum i erat liv? Inte ska väl en kommun/regeringen bestämma om ni ska bli "helgföräldrar" som innebär att du får träffa dina barn ca 5 dagar i månaden medans förskolepersonalen får träffa den ca 20 dagar? Neka två förskoleplatser i olika kommuner med argumenten:

Vi säger nej för att vi kan, vi tänker inte betala till en annan kommun, allt handlar om pengar och ni kan ha era barn varannat år?

Detta gör jag för barnen och föräldrar som hamnat i denna situationen för jag vet att det finns många barn som blir tvingade till att leva utan de som de älskar mest, sina föräldrar.

Ur ett medborgarperpektiv tycker inte jag/vi att det är för mycket begärt att både regeringen ( mönsterås och oskarshamns kommun som i detta fall) ser över skollagen, regelverk och princip beslut och gör det som lagen är till för: ser till barnens bästa, behov, trygghet och rätten till en regelbunden kontakt med sina föräldrar.

Skollagen säger att man ska utreda varje enskild individ, utreda om det finns särskilda skäl, behov att få gå i två förskolor? Alla barn är olika, har olika förutsättningar, egna små människor med känslor. Jag säger det igen det finns barn som inte fixar två olika dagis det är ju därför lagen finns, inte för att en kommun ska se till sina egna behov?

Om du inte är av samma åsikt som jag behöver du inte skriva under detta, men om du är av samma åsikt som jag/vi att man ska se till barnens behov, trygghet, en regelbunden kontakt med dem som satt dem till världen av kärlek, vi har inte skapat våra barn för förskolepersonalen utan för att vi vill ha dem och vill att regeringen och kommunerna ser över detta problem som kommer bli större i den " nya" framtiden där föräldrarna inte lever ihop för barnens skull, för barnen är lyckligast med två lyckliga föräldrar på skilda håll än två som lever ihop i ett förhållande som inte är bra.

Skriv gärna på detta om du vill se att kommunerna ser över sina beslut, regelverk, lagar och princip beslut och godkänner två dagis i två olika kommuner så barnen kan få ha en trygg och regelbunden kontakt med sina föräldrar.

Tack för att du tog dig tiden att läsa detta och jag hoppas finna ditt namn på listan, tillsammans kan vi kanske vi kan få se våra barn lyckliga med sina föräldrar. Ensam är stark men vi är starkare tillsammans.

Hälsningar Carolina Johansson en mamma som vill ha sina barn.

barnens.blogg.se och på fbs sida Barnens bästa 


Carolina Johansson    Kontakta namninsamlingens skapare